Yarım Asırlık Sahneye Gözyaşlarıyla Veda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1401135879452Usta tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu, 47 yıllık kariyerine 1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde sahne aldığı oyunla veda etti. Festivalin onur ödülü verilen Yazıcıoğlu, gözyaşlarına hâkim olamadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın usta sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu (60), 47 yıllık tiyatro kariyerini Almanya’da bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde gözyaşlarıyla bitirdi. Şehir tiyatrolarının 5 oyununun yer aldığı festivalde atv’nin “Karadayı” dizisinde de rol alan Yazıcıoğlu, “Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum” adlı oyunla son kez sahneye çıkarak nerdeyse yarım asra yaklaşan tiyatro kariyerine son verdi. 

Ayakta alkışlandı

Oyun bitiminde Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici’nin elinden festivalin onur ödülünü alan Yazıcıoğlu, gözyaşlarına boğuldu. Frankfurt Fliegende Bühne Cantate Salonu’nu dolduran tiyatroseverlerin dakikalarca ayakta alkışlaması üzerine sanatçı, “Sizlerin bu alkışları bizleri var edendir” dedikten sonra gözleri dolduğu için konuşamadı ve kulise geçti. Tiyatro sanatçıları Ayla Algan ile Perihan Savaş’a da festivalin onur ödülü verilirken tekrar sahneye gelen Yazıcıoğlu, 47 yıldır hizmet ettiği Şehir Tiyatroları’nın anılarında çok önemli bir yere oturacağını ifade etti ve “Tiyatrodan kopmam kolay değil. Fakat dizi çekimim sona erdiğinde Bodrum’daki yazlığımda uzun bir müddet dinlenmek istiyorum. Tam 47 yıl önce çocuk yaşlarda figüran olarak girdiğim ve 100’den fazla oyunla sahnesine çıktığım Şehir Tiyatroları artık anılarımda başköşeye oturacak. En sevdiğimi yitirdiğim günün gecesi, sahnede komedi oynadım. Bana hayatı, konuşmayı, Türkçe’yi, oyunculuğu ve sosyalleşmeyi öğreten ustalarıma minnettarım” dedi. 

Festival sona erdi 

Frankfurt 1. Türk Tiyatro Festivali sona ererken festival başkanı Kamil Kellecioğlu, büyük ilgi gören festivalin ikincisinin de yapılacağını söyledi. Kellecioğlu, festivale maddi ve manevi katkı sağlayanlara teşekkür etti.Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde başkonsolos Ufuk Ekici, konsolos Özkan Durmaz, İstanbul Büyükşehir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, kültür ataşesi Osman Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efilioğlu birer teşekkür plaketi aldı.

sabah

Paylaş.

Yanıtla