3. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

indexTeması “Beden ve Şehir” olarak belirlenen “3. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali”, 10-14 Haziran’da gerçekleştirilecek.

GalataPerform’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, festival, GalataPerform/Yeni Metin Yeni Tiyatro ve Lublin Kültür Merkezi/Konfrontacje Tiyatro Festivali ortaklığıyla, Tandem Kültür Yöneticileri Değişim Programı kapsamında hayata geçirilen Play.City Projesi ile 10 Haziran’da başlayacak.

Polonyalı, Ukraynalı ve Türk 3 yazarın, İstanbul üzerine geliştirdiği oyunlarının, İstanbul ve Lublin’de okuma tiyatrosu olarak sahneleneceği Play.City’nin ilk ayağında, Özen Yula imzalı “Güzel Gezegenlerin En Berbatı” sanatseverlerle buluşacak. Pera Müzesi’nde yazarın kendisi tarafından sahnelenecek oyun, “İstanbul kokan bir şehir hikayesi”ni anlatıyor.

Festival programında, 3 sahnelenmiş oyun okuması ve 3 okuma tiyatrosu, “Tanıklıklar” ve “Play.City” olmak üzere iki ayrı proje, festivalin teması olan “Beden ve Şehir” üzerine bir söyleşi ve Özen Yula Oyun Yazarlığı Atölyesi yer alacak.

Festivale destek verenler arasında GalataPerform’un Genel Sanat Yönetmeni Yeşim Özsoy Gülan, oyun yazarı ve yönetmen Özen Yula, oyuncu Selen Uçer, yurt dışında Clout Theater ile oyunlar sergileyen Mine Çerçi, GNLEV Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmeni Turgay Doğan, oyuncu ve yönetmen Enginay Gültekin, 2. Kat Tiyatro’nun kurucu yönetmenlerinden Eyüp Emre Uçaray ve Tiyatro Barbone kurucusu, oyuncu ve yönetmen Barış Kıralioğlu yer alıyor.

Tüm etkinliklere katılımı sağlayan (festival kapsamındaki ‘Dil’ oyunu gösterimleri dahil) sınırlı sayıda kombine bilet satılacak. 40 lira olan kombine biletler, Mybilet ve GalataPerform gişelerinden temin edilebilecek.

Oyun Okumaları ve sahnelenmiş oyun okumalarının ücretleri 10 lira olarak belirlenirken, biletler etkinlik günleri Moda Sahnesi’nde satışa çıkacak ve GalataPerform gişesinden de alınabilecek.

“Dil” oyunu bilet fiyatları tam 35 lira, öğrenci 20 lira, Play.City kapsamında gerçekleşen etkinlikler ücretsiz olacak. Özen Yula Yazarlık Atölyesi sınırlı katılımcıyla gerçekleştirilecek.

Memleket

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.