Uluslararası Fiziksel Tiyatro Burs İmkanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

labjulwebMimesis Haber / Uluslararası Fiziksel Tiyatro Laboratuvarı başlıklı proje kapsamında ArtUniverse ve IUGTE (Uluslararası Global Tiyatro Deneyimi Üniversitesi) tarafından verilecek burslar iki etkinlik için.

İlki 7-12 Temmuz’da Avusturya Leibnitz’de yapılacak olan Fiziksel Tiyatro Yaz Okuluna katılım için. Farklı alanlarda profeyonel sahne deneyimine sahip dansçılar, koreograflar, oyuncular ve çağdaş sirk sanatçılarına açık. Program ağırlıklı olarak Sergei Ostrenko metodunun yoğun pratik uygulaması ve tartışılması üzere kurulu.
Daha fazla bilgi için: http://www.iugte.com/projects/physicality

15-22 Aralık’ta İtalya’da yapılacak ikinci etkinlik ise ilkine benzer bir şekilde Ostrenko metoduna odaklanıyor. Ayrıca IUGTE konferansına bağlanıyor. Daha fazla bilgi için: http://www.iugte.com/projects/physicaltheatre

Ostrenko metodu pedogoji ve teatral pratiğin bir birleşimi olarak tanımlanabilir. Ssnat ve bilim alanındaki gelişmeleri içeren bir yaklaşımdır ve dayanak noktaları Stanislavki, Meyerhold ve Çehov’un keşiflerinden, mekaniğe, Grotowski ve Barba’nın deneylerinden Suzuki’nin eğitimsel felsefesine ve Tai-Chi’ye uzanır.

2006’de İngiltere’de kurulan ArtUniverse uluslararası kültürel işbirlikleri geliştirme ve kültür sanat çalışanlarının hareketliliği, kültürel bağların sanatsal ifade ile güçlendirme hedefiyle kaliteli sanatsal üretimler için sanatçıları desteklemektedir.

2000 yılında kurulan IUGTE ise tiyatro geleneği ile çağdaş performans sanatları arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. Çokkültürlülük ve ifade özgürlüğü temelinde sanatçıları biraraya getiriyor.

Burs başvurusu için daha fazla bilgi aşağıdaki bağlantıdan edinilebilir:
http://www.artuniverse.org/news

Gökhan Gökçen / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.