AKP’den Tiyatro Şenliğine Engel

Pinterest LinkedIn Tumblr +

20130528_555771Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li başkanı Enver Yılmaz, 10. yıldır düzenlenen Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ni iptal etti.

30 Mart yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’den alan AKP’li başkan Enver Yılmaz, kentte bu yıl 10. kez düzenlenecek “Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali”ni iptal etti.

Yıllardan bu yana Fransa’dan İspanya’ya, Macaristan’a kadar pek çok ülke tiyatrosunu ağırlayan festivali, eski Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordulu çocukları tiyatro sanatıyla tanıştırmak ve Ordu’nun adını kültürel etkinliklerde de duyurmak amacıyla Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı’nca (TOBAV) ortaklaşa düzenliyordu. Bu yıl 2-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi beklenen festivale 50 ülkenin tiyatro topluluğu başvuruda bulunmuştu.

CHP’li Seyit Torun, 30 Mart yerel seçimlerini kaybettikten sonra TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent, bu yıl 10.’su gerçekleştirilecek “Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali”ni devam ettirmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bir yazı yazdı. Levent, yazısında, festivali bu yıl 2-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladıklarından söz ederek, festivalde yer almak için dünyanın 50 farklı ülkesinden tiyatro ekiplerinin başvurduğunu, bunlar arasından 20 grubun ön elemeden geçtiğini açıkladı.

Levent, yazısında ayrıca yurtiçinden de 40 başvuru geldiğini bu başvurulardan da 22 grubun ön elemeden geçtiğini belirtmişti. Ancak Levent, aradan zaman geçmesine ve festivalin gerçekleştirilme tarihi yaklaşmasına karşın yazısına bir yanıt alamadı.

Bu sefer TOBAV ile belediye arasında telefon görüşmeleri gerçekleştirildi ve telefon görüşmelerinden olumsuz yanıt alındı. Bunun üzerine Levent, belediyeye ikinci bir yazı yazarak, festivalin iptalinin kendilerine yazılı olarak bildirilmesi gerektiğini yazdı.

Levent’in bu yazısına da yanıt verilmedi. Vakıf yönetimi, yazılara neden yanıt gelmediği yönünde telefonla belediye makamlarına ulaştıklarında da “Belediyemizin yazılı yanıt verme yükümlülüğü yok” yanıtı aldı.

Vakıf, bu gelişmelerin ardından Fransa, Çin ve Bangladeş’ten bilet alarak Ordu’ya gelecek ekipleri CHP’li Giresun Belediyesi’nin sahnesinde oyunlarını sahnelemeleri için yönlendirdi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.