Enka Kültür Sanat Buluşmaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatroEnka Kültür Sanat Buluşmaları, Bu Yaz Sanatseverlerin Karşısına Zengin Bir Programla Çıkacak

Yaz aylarında İstanbul’un kültür ve sanat hayatına farklı bir zenginlik katan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, “Sanat Uzun Hayat Kısa” sloganıyla 1 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında müzik, tiyatro ve sinema ile dolu bir programla sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Yaz aylarında İstanbul’un kültür ve sanat hayatına farklı bir zenginlik katan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, “Sanat Uzun Hayat Kısa” sloganıyla 1 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında müzik, tiyatro ve sinema ile dolu bir programla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 20 etkinlikte, 143 sanatçı ve 157 kişilik ekiple toplam 17 bini aşkın bir seyirciye ulaşmayı hedefliyor. 26. yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 1 Temmuz 2014 akşamı, iki etkinlikle Açıkhava etkinliklerine başlıyor. ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek etkinliklerin ilki, Buluşmalar’ın tüm bir yılına tanıklık eden “Yaz’dan Yaz’a” fotoğraf sergisi olacak. Erhan Yüksel ve Emre Mollaoğlu’nun ortak çalışmalarının yer alacağı sergi sonrasında, Studio Oyuncuları’nın performatif çağdaş komedi eseri “Gergedanlaşma” sahnelenecek. Şahika Tekand’ın 1994’te kaleme aldığı oyun, Studio Oyuncuları’nın 25. yılı için yenilenen yorumuyla, ENKA seyircisiyle buluşacak.

-AÇIKHAVA SİNEMASI NOSTALJİSİ-

Sinemaseverlere özlemini çektikleri Açıkhava sineması akşamlarını yaşatacak olan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda dünya sinemasının başarılı örneklerinden “The Monuments Men”, “The Secret Life of Walter Mitty”, “American Hustle”, “The Grand Budapest Hotel”, “August: Osage Country”, “Captain Phillips”, “Saving Mr. Banks”, “The Hobbit: The Desolation of Samug”, “Her” ve “Non-Stop” filmleri gösterilecek.

-MÜZİK DOLU AKŞAMLAR-

Yaz boyunca, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda her zevke hitap edecek bir müzik şöleni yaşanacak. Romantik bir yaz akşamı konseriyle Yalın, ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, akustik performansıyla Teoman ve halk müziğinin en büyük isimleri Arif Sağ ve Erdal Erzincan’a eşlik edecek 20 kişilik Bağlama Orkestrası, gelenekselden çağdaşa tüm müzik türlerini ENKA seyircisiyle bir araya getirecek.

-ÖZEL TİYATRO SEÇKİSİ-

26. yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda Açıkhava etkinliklerinin başlangıcını yapan “Gergedanlaşma”nın ardından her hafta bir tiyatro eseri ENKA seyircisiyle buluşacak. Ankara Sanat Tiyatrosu’ndan “Selamun Kavlen Karakolu”, Ahmet Say’ın yazdığı Tiyatro Kumpanyası’ndan “7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar”, genç topluluk Tiyatro Öteki Hayatlar’dan “Üç Yapraklı Yonca” ve Tiyatro Medresesi’nden Almanya-Türkiye-Yunanistan ortak yapımı “Troyalı Kadınlar” da yaz boyunca ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.