Erdoğan Sanatçıları Hedef Aldı: Sevsinler Sizin Gibi Sanatçıyı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mehmet-ali-alabora-300x150Mimesis Haber / Başbakan Erdoğan, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye vatandaşlarına hitap etti. Erdoğan, oyuncu Memet Ali Alabora’nın Gezi Parkı protestoları sırasında attığı tiviti hatırlatarak, “Sözde sanatçılar, sevsinler sizin gibi sanatçıyı” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü kapsamında Albert-Schulz Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılarak konuşma yaptı. Konuşmayı çok sayıda Avrupalı vatandaş da izledi.

Konuşmasında iç politikadan dış politikaya kadar pek çok noktaya değinen Erdoğan, sanat çevrelerine de mesaj iletti:

“Türkiye’de Gezi olayları yaşadık değil mi? 17 Aralık olaylarında yaşadıklarımızı biliyorsunuz, 25 Aralık’ı biliyorsunuz.”

“Ne diyordu “hala anlamıyor musun mesele ağaç değil” bunu diyen neydi? Sözde sanatçı, sevsinler sizin gibi sanatçıyı, ne sanatçısı. Mesele ağaç değil diyordu, çünkü bunu diyemez ki, 12-13 ağacı alıyorsun başka yere dikiyorsun. Biz iktidarımızda 3 milyar fidan ve ağaç dikmiş bir iktidarız. Kardeşlerim biz çevreci bir iktidarız bunu böyle biliniz.”

Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında Gezi Direnişi’nde attığı “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel” tweetiyle ilgili yapılan suç duyurularından takipsizlik kararı çıkmıştı.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla