Ev Hanımları Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

6Sivas’ın Divriği ilçesinde faaliyet gösteren Kadınlar Derneği, ev hanımların oluşan bir tiyatro grubu kurdu. ‘Gız Yeter’ adlı Oyunu tiyatro perdesine taşıyan hanımlar, performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelen oyunda kadınların doğumdan sonra hayatında yaşadığı olaylar trajikomik bir dille anlatılıyor. Hiçbir eğitim almadan tiyatro sahnesine çıkan kadınlar ‘Gız Yeter’in hikayesinde izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü. Bir buçuk saat süren oyunda Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde olan Haydi Kızlar Okula ve Gönül Elçileri projelerine de vurgu yapılıyor. Oyun sonrası açıklamalarda bulunan Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya; “Divriği Kadınlar Derneği’nin Gönül Elçileri projesinden yola çıkarak bir araya gelerek sunmuş oldukları sahneye koydukları tiyatro oyununu izledik, kendilerine ben teşekkür ediyorum. İnsanları Aydınlatmanın yolu sadece bilgiyi aktarmak değil, bu bilgiyi aynı zamanda onlara daha eğlenceli bir şekilde aktarmaktır. Hayatımızda yaşadığımız karelerden örnekler sergilediler” dedi.

Divriği Kadınlar Derneği Başkanı Zeynep Kaya ise, “bugün burada sergilenmiş olan tiyatro gösterisi uzun zaman süren çalışmalar sonrası ortaya çıktı. Tiyatro oyuncularının hepsi Divriğili hanımlardan, çok büyük çoğunluğu da ev hanımı ve daha önce tiyatro ile ilgili hiçbir tecrübesi olmamış ve hiçbir eğitim almamış hanımlar. Çok çalıştılar, çok emek verdiler. Tabi çok da heyecanlılardı. Emeklerinin de karşılıklarını aldılar diye düşünüyorum. Sizin de gördüğünüz gibi yoğun bir ilgi vardı. Amacımız tabi güzel bir tiyatro gösterisi sunmanın dışında daha da ötesinde, kadın olmanın çatısı altında birleşerek, birlik, beraberlik içinde güzel bir şeyler olabileceğini göstermek. Bütün Divriği hatta bütün ülkemize bunu göstermek istedik. Tabi tiyatroyu sergilerken vermek istediğimiz mesajlar vardı. Özellikle kadınların haklarına dem vurmaya çalıştık. Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı hizmetlerden ve kadınlara yönelik aldığı tedbirlerden bahsettik. Haydi Kızlar Okula kampanyasından bahsettik. Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bir Gönül Elçileri projesi var, buna dem vurduk. Eğitim hayatına devam etmek isteyen kadınların ne yapmaları ile ilgili mesajlar verdik. Kadınlarımızın günlük hayatlarında yaşamış oldukları sorunları trajikomik bir şekilde ele aldık” diye konuştu.

Programa Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Oyun sonunda Vali Barut oyunculara çiçek takdim etti.

Milliyet

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.