GRİ Sahne’de Haziran Oyunları…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

large_kutlama_newGRİ Sahne sezona Haziran ayında sergileyeceği oyunlarla devam ediyor.  Jean Paul Sartre’dan Mezarsız Ölüler 6 ve 11 Haziran; Harold Pinter’dan Kutlama ise son oyunuyla 13 Haziran’da GRİ Sahne’de sahnelenecek.

Jean Paul Sartre’dan bir direniş hikayesi…

Jean Paul Sartre tarafından 1946 yılında yazılan oyunda 2. Dünya Savaşı sırasında bir grup direnişçinin esir düşmesi konu ediliyor. Direnişçiler milisler tarafından teker teker sorgulanıyor ve işkenceden geçiriliyor. Sorgulanan direnişçiler kendi varoluşlarına dair anlam yükledikleri tüm toplumsal değerleri sorgularken kendi bireysel seçimlerinin onları özgürlüğe taşıyabileceği meselesiyle yüzleşiyorlar. Oyunda savaşın yıkıcı atmosferinde insanın varolma mücadelesi Sartre’ın varoluşçuluk felsefesi ekseninde anlatılıyor.

Nobel Ödüllü yazar Harold Pinter’dan Kutlama son oyunuyla GRİ Sahne’de.

20. yüzyıl en önemli yazarlarından, Pinteresque akımına adını veren Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Harold Pinter’ın 2000 yılında yazdığı son oyunu “Kutlama”, Türkiye’de ilk kez GRİ tarafından sahneleniyor.

Herkesin birbirinin canını yakarak kendi varlığını “kutladığı” bir akşam yemeği.“ Ambiyansın insanı çepeçevre sardığı” bu restoran üstünlük elde etmek için birbiriyle acımasızca çarpışan bireylerin savaşına sahne oluyor. Her şeyin giderek sanallaştığı, gerçeklik algısının durmadan değiştiği dünyada; anlamı kaybeden, acı çekmeyi hatta mutlu olmayı bile reddeden birey ait olduğu sınıfın dinamikleriyle neye dönüşüyor? Yine de hala gerçek olan bir şey var mı? Geriye kutlanacak bir şey kaldı mı?

 Biletler Biletix’te ve GRİ Sahne gişesinden temin edilebilir.

Rezervasyon için 2122323412 veya 5078451574

Adres: Prof. Mazhar Öktel Sk. No:19/A Şişli İstanbul

www.grisahne.com

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.