İzmir’de Antik Tiyatro Kente Kazandırılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatroİzmir Büyükşehir Belediyesinin Kadifekale’de sürdürdüğü “Antik Roma Tiyatrosu’nun kente kazandırılması” çalışmalarında antik tiyatronun sahne duvarları ile girişinin ortaya çıktığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kadifekale’de kamulaştırma kararının ardından yapılan yıkım çalışmalarıyla antik tiyatronun sahne duvarları ile girişinin ortaya çıkartıldığı belirtildi. Yıkım çalışmalarının halen devam ettiği bölgenin çevresi tel örgülerle çevrilirken, yıkımların tamamlanmasının ardından bölgede arkeologların çalışmaya başlayacağı kaydedildi.

Kadifekale’deki antik tiyatro ile ilgili en ayrıntılı bilgi, 1917-1918 yıllarında Otto Berg ve Otto Walter’ın araştırmalarında, araştırmalarına yönelik hazırladıkları plan ve kesitlerde bulunuyor. 16 bin kişi kapasiteli olduğu düşünülen tiyatronun kalıntılarının Roma dönemi özellikleri taşıdığı biliniyor. Eski kaynaklarda, erken Hıristiyanlık yani Roma İmparatorluğu’nun paganizm döneminde İzmirli Saint Polikarp’ın bu tiyatroda öldürüldüğü ve tiyatronun tarihin trajik sahnelerine şahitlik ettiği öne sürülüyor.

Haberler

 

Paylaş.

Yanıtla