Türk Dünyası Tiyatro Birliği’nin 3. Kurul toplantısı Tataristan’da Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

69756TÜRKSOY’a üye ülkelerin oluşturduğu Türk Dünyası Tiyatro Birliği’nin 3. Kurul Toplantısı Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Başkenti Kazan’da yapıldı.

TÜRKSOY’a üye ülkelerin oluşturduğu Türk Dünyası Tiyatro Birliği’nin 3. Kurul Toplantısı Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Başkenti Kazan’da yapıldı.

Tiyatro yöneticilerine yönelik toplantıya  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu katıldı.
Toplantıya TÜRKSOY’a üye olan ülkelerin yanı sıra, bu sene ilk kez Özbekistan ve Türkmenistan Devletleri de katıldı.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Türk masallarından ve efsanelerinden tiyatro oyunları yapılarak üye ülkelerde karşılıklı sahnelenmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Genel Kurul’da konuşma yapan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu,  devletlerin kültür ve sanatla yakınlaşması ve bütünleşmesinin önemine değindi.

Yozcu,  ülkelerin sanat sayesinde birbirlerini daha iyi tanıyacaklarını, sevgi, dostluk ve kardeşlik içinde birbirleriyle kenetlenebileceklerini söyledi.

Yozcu, Türk devletlerinin yakınlaşması açısından tiyatronun  büyük bir fırsat olduğunu, diğer ülkelerden davet aldıkları taktirde bunun mutlaka karşılık bulacağını ve bu ülkeleri Kuzey Kıbrıs’ta ağırlamaktan onur duyacaklarını dile getirdi.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın faaliyetleri hakkında  bilgi veren Yozcu,  Türkiye ve Azerbaycan Devlet Tiyatroları’yla çok iyi ilişki içinde olduklarını, bunun diğer ülkeler arasında da gerçekleşmesini arzuladıklarını söyledi.

Gündem Kıbrıs

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.