Motimaru Alacakaranlık ile Sekizincikat’ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

motimaruMimesis Haber / Tokyo’da Motoya Kondo ve Tiziana Longo tarafından kurulan Motimaru Dans Kumpanyası Alacakaranlık (Twilight) isimli gösterileri ile 17 ve 18 Haziran tarihlerinde sekizincikat’ta olacak.

2010 yılından beri çalışmalarını Berlin’de sürdüren Motimaru’yu kuran Motoya Kondo ve Tiziana Longo, Kazuo Ohno dans stüdyosunda eğitim almış ve avangard butoh hareketinin kurucusu Kazuo Ohno’nun oğlu Yoshito Ohno ile çalıştı.

Kökenin hareketi anlamına gelen moti, ve gerçekle hayal, hayatla ölüm arasında sürekli dönüşerek ilerleyen gemi anlamına gelen maru kelimelerinin birleşimi ile oluşturulan Motimaru dans kumpanyası,  Japonya, Nepal, Hindistan ve Tibet’te yürüttükleri antropolojik araştırmalarla, butoh dans anlayışını bu bölgelerin ritüelistik ve gizli dansları ile zenginleştirdi.

“Siyah ile beyazı, iyi ile kötüyü, ben ile seni birlikte yaşatan mit,
İkiliğin ötesine geçip kendi doğamızla, Evren’le, bir olma isteği” olarak tanımladıkları oyunda kumpanyanın kurucuları Motoya Kondo ve Tiziana Longo yer alıyor.

14-15 Haziran tarihlerinde sekizincikat’ta butoh dans atölyesi veren grup, 17 Haziran 21:00 ve 18 Haziran 21:00’de Alacakaranlık gösterileriyle yine sekizincikat’ta izleyicilerin karşısına çıkacak.

Paylaş.

Yanıtla