Operada Yüz Bin Gururu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft256_mf3627201Gerçekleştirdiği sanat etkinlikleri ile Karşıyaka’nın adını ulusal ve uluslararası alanda duyuranKarşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, başarılı bir sezonu daha geride bıraktı. Yerli ve yabancı onlarca sanat topluluğunu ağırlayan sahne, 3 yılda 249 etkinlik gerçekleştirdi ve 100 bin seyirciye ulaştı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka’yı bir sanat kenti yapacağız” dedi.

Birbirinden güzel sanat etkinlikleri ile sadece Karşıyakalıların değil, tüm İzmirlilerin gönlünü fetheden Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, ‘Beethoven Sezonu’ ilan edilen 2013- 2014 dönemini tamamladı. Yıl boyunca gerçekleştirilen 70 etkinlikte, toplam 30 bin seyirci ağırlandı. En büyük ilgiyi ise Türkiye’de bir ilçe belediyesine ait tek filarmoni orkestrası olan Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası’nın konserleri gördü. Yeni sezona da bomba gibi girmeye hazırlanan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, sanatseverlerin çok beğendiği Viyana Klasikleri Piyano Resitaller Dizisi’ni, Türk piyanistler ile sürdürecek. 3. Karşıyaka Barok Günleri de önümüzdeki sezonda izleyiciler ile buluşacak.

2011 yılında perdelerini açan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, üç yılda toplam 249 yerli ve yabancı sanat etkinliği gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası alanda Kaşıyaka’nın adını duyuran sahne, bu sezonla birlikte toplam 100 bin seyirci sayısına ulaşmanın da gururunu yaşadı. Gösterilerin her yıl artarak devam edeceği ve Karşıyaka’da herkesin sanatsal etkinliklerden faydalanması için çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Karşıyaka’yı sanat kenti yapmak için yola çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin elde ettiği başarının mutluluk verici olduğunu söyledi. Başkan Akpınar “Sanatsal etkinlikleri her geçen gün artıracağız ve halkın geneline yayacağız. Karşıyaka bir sanat kenti olacak. Bu mücadelemizde, Opera ve Tiyatro Sahnemizi de öncü gücümüz olarak görüyoruz. Sanata aşık nice 100 bin seyircilere ulaşmayı diliyorum” dedi.

Milliyet

Paylaş.

Yanıtla