Opet Tiyatro Kulübü’nden Ocak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ocak-istanbul-tiyatro-festivali-ndeMimesis Haber / Profilo AVM Tiyatro Salonu’nda 2 Haziran akşamı Opet Çalışanlarının kurduğu Opet Tiyatro Kulübü ‘Ocak’ oyununu 19. İstanbul Tiyatro Festivali Paralel Etkinlikler kapsamında sergilendi. Turgut Özakman’ın yazdığı, Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği, Betül Öztürk ve Yusuf Durgut’un yönetmen yardımcılığı yaptığı ‘Ocak’ Opet Tiyatro Kulübü’nün ikinci oyunu. Ahmet Akgül, Erkan Besim Alpagot, Orhan Cenk Urağ, Sevilay Erdoğan, Şeyma Akkurt, Tarık Uçarkuş ve Zeynep Çiftçi’nin oyuncu olarak yer aldığı oyunun dekor tasarım ve uygulaması Rıfkı Demirelli, Kostüm tasarımı ve uygulaması Bahar Şenbahar’a ait. Işık tasarımı ve uygulaması Uğur Yıldız ve fotoğraflar Özkan Çiçekel’e ait.

Faturalama ve operasyon sorumlusu, istasyon teknolojileri ve otomasyon uzmanı, bütçe uzmanı, kurumsal bilişim çözümleri uzmanı, bilişim teknolojileri uzmanı… Opet Tiyatro Kulübü ekibinin üyeleri. Amatör enerjinin sahne üstüne yansıdığı, sahnede bulunmaktan keyif alan gayretli ve başarılı ekibin önceki oyunları 2011’de kurulduklarında oynadıkları Nazım Hikmet’in ‘Kuva-yi Milliyesi’.

‘Ocak’ 1960’larda yoksulluk çeken bir ailenin mücadelesini anlatan bir oyun. Sahnede birbirlerinin kusurlarını hoş görerek bir arada kalmaya çalışan bir aile var. Hayalci bir baba, süper kahraman bir anne, geçmişle bugünün arasında kalmış bir büyükanne ve birbirlerinden farklı çocukların birbirleriyle canlı ilişkisi sergileniyor.

Gökhan Gökçen / Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.