Sezona Damgasını Vuran Oyunlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

image(Sabah Gazetesi’nden İlker Gezici’nin sezon oyunlarıyla ilgili yazısının bir bölümünü okuyucularımızla paylaşıyoruz.)

2013-2014 tiyatro sezonunu geride bıraktık. Yine birbirinden güzel oyunlar, kapalı gişe oynadı. Alternatif tiyatroların sesi, sahneye koydukları oyunlar sayesinde bu yıl daha fazla duyuldu. Ben de sezon değerlendirmesi kapsamında hangi oyunun kaç kez sahnelendiğini ve ne kadar izleyiciye ulaştığını araştırdım. Çok fazla oyun ve tiyatro olduğu için yazıyı iki haftaya bölmek durumunda kaldım. Önümüzdeki hafta Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatroları ve bazı alternatif tiyatrolarda sahnelenen oyunlarla ilgili istatistikleri paylaşacağım. İşte bu sezonun en çok konuşulan oyunları:

151 Kez Oynadı

Oyun Atölyesi’nin sahneye koyduğu, Haluk Bilginer, Canan Ergüder ve Ayça Bingöl’ün rol aldığı ‘Nehir’ isimli oyun; bu sezon en çok sahnelenen oyun oldu. 151 kez perdelerini açan ve biletleri günler öncesinden tükenen oyun, toplamda 40 bin kişi tarafından izlendi. Zerrin Tekindor’un, performansıyla sezondaki tüm ödülleri topladığı ‘Kim Korkar Hain Kurttan’ isimli oyun ise perdelerini 85 kez açtı. Eseri, 21 bin kişi izledi. Oyun Atölyesi’nin devam eden oyunlarından ‘Testosteron’ 50 gösterimde 10 bin, ‘Araf’ ise 26 gösterimde 3 bin izleyici tarafından izlendi.

Moda Sahnesi’nde 36 Bin İzleyici

Geçtiğimiz sezon ilk kez seyirciyle buluşan Moda Sahnesi; ‘Bütün Çılgınlar Sever Beni’, ‘Hamlet’, ‘Palyançolar Okulu’ (çocuk oyunu) ve ‘6 Oyuncu Yönetmenini Arıyor’ olmak üzere dört oyun sahneye koydu. Yönetmenliğini Kemal Aydoğan’ın yaptığı oyunlar toplamda 194 kez sahnelendi ve 36 bin kişi tarafından seyredildi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.