Solhan’da Zazaca Tiyatro Oyunu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

7Solhan ilçesinde Öğretmen Veli Tuğa Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni Cahide Boylu tarafından yazılan ve öğrencilerin rol aldığı Zazaca tiyatro oyunu sahnelendi.
Solhan ilçesinde Öğretmen Veli Tuğa Ortaokulu Türkçe öğretmeni Cahide Boylu tarafından yazılan ve öğrencilerin İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gazi Hakim Behçet Tufan Turan Konferans Salonu’nda sahnelediği Zazaca tiyatro oyunu, izleyenlerden büyük beğeni topladı.
Oyunu, Kaymakam Şeref Aydın, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, bazı kurum amirleri, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler izledi.
Öğretmen Boylu, dilin sadece gelişmiş bir iletişim aracı değil, bireyin ve toplumların tarihi, geleceği, kültürü ve kimliği olduğunu söyledi.
Ülkemizde son 10 yılda yaşanan demokratik, sosyal ve hukuki gelişmelerin unutulmaya yüz tutan birçok dilin tekrar nefes almasını, kendini yeniden imar etmesini sağladığını kaydeden Boylu, şöyle konuştu:
“Biz de bu nefese nefes katma, bu imara bir tuğla koyma arzusu ile öğrencilerimizle kültürümüzün bir kesitini yansıtan Zazaca bir oyun hazırladık. Sahnelediğimiz oyunun Zazaca olması heyecanımızı ve mutluluğumuzu bir kat daha arttırmaktadır.”

Diyadinnet.net

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.