Yeryüzünde Cennet İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Untitled1Mimesis Haber / Avrupa Birliği Kültür Programı kapsamında Yunanistan, Türkiye, İngiltere, Fransa ve İtalya’dan önde gelen sanat kurumlarının ortak yapımı sahne gösterisi “Heaven on Earth- Yeryüzünde Cennet” 21-22-23 Haziran tarihlerinde Avrupa turnesi kapsamında İstanbul’da ilk kez izleyicilerle buluşacak.

Uluslararası alanda kültürel işbirliğinin en canlı örneklerinden birini oluşturan ve Avrupa genelinde tanıtımı yapılan gösteri 2 yıllık bir ortak çalışmanın ürünü. Ortak kültürel mirası yepyeni yorumlara, yeni sanatsal yaratımlara ve uluslararası üretime açan bu proje Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyicilerle buluşacak.

Dimitris Komninos’un kurucusu olduğu ODYSSEIA tiyatrosu tarafından koordine edilen, İspanya’dan La Mov, Türkiye’den Simya Sanat ve Birleşik Krallık’tan Plymouth Üniversitesi ortak yapımı projeye konuk sanatçılar olarak Fransa’dan Ilustrations Confuses ve İtalya’dan Cuncheon atölyesi katılıyor. Eserin dans içeriği ve turnenin İstanbul organizasyonu, AB Kültür Programı Türkiye partneri Simya Sanat tarafından gerçekleştiriliyor.

“Yeryüzünde Cennet”, Avrupa Kültür Programı “Culture 2007-2013” kapsamında bu sene Yunanistan koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tek sanat projesidir. Proje, Eylül 2013’te atölyeler ile başladı. 2014 Mart ayında Victoria Tiyatrosu’nda provalar başladı. Atina, Zaragoza, Plymouth ve İstanbul’da düzenlenen seminerlerin ardından performans geliştirilmeye başladı. İlk gösterim 7 Haziran’da Atina’da gerçekleştirilirken, turne kapsamında İspanya, Türkiye ve Birleşik Krallık yer alıyor. İstanbul’daki gösteriler 21-22-23 Haziran tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesinde gerçekleştirilecek.

YERYÜZÜNDE CENNET

Yazan ve Yöneten: Vana Pefani

Oyuncular ve Dansçılar

Ieronymos Kaletsanos – Kyriakos Kosmidis – Yorghos Striftaris-Vassilis Afentoulis- Nickos Ioannidis-Nickolina Mouaimi – Vana Pefani – Margarita Papantoni- Dimitris Katsis-Stavroula Economou (Yunanistan) Mattia Furlan-Elena Gil Mas (İspanya) ve Sinan Temizalp (Türkiye)

Yardımcı Yönetmenler: Alexandros Mitropoulos – Lia Evangelatou – Simoni Yannatou

Set tasarımı: Yorghos Lyntzeris

Kostüm: Ioanna Zafeiropoulou

Hareket: Yorghos Matskaris

Koreografi: Yorghos Matskaris (Yunanistan) – Victor Jimenez (İspanya)

Video: Nickos Giavropoulos

Müzik: DNA LAB Christaras Alexandros – Michalis Nivolianitis

Masklar: Tonia Vasilakou Illustrations Confuses

Fotoğraflar: Yorghos Striftaris – Yannis Karkanevatos

Afiş tasarım: Yiannis Kardasis

Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.