Bu İlk Saldırı Değil

Pinterest LinkedIn Tumblr +

irfan_şahinbaş_sialhlı_saldırı_19_07_2014-2Mimesis Haber / Devlet Tiyatroları’nın Ankara İrfan Şahinbaş Sahnesi’ni de kapsayan arazisine Cumartesi günü SS İvme Yapı Kooperatifi elemanları saldırmış ve güvenlik görevlilerini yaralamıştı. Saldırının ardından gerginlik devam ediyor. Kültür Sanat-Sen yetkilisi ve Devlet Tiyatroları oyuncusu Alper Tazebaş’tan aldığımız bilgiye göre Devlet Tiyatroları görevlilerinin nöbet beklediği alanda firma çalışanları da bekliyor. DT görevlilerini iş dışında takip edip sindirmekle tehdit eden firma yetkilileri inşaata devam etmekte kararlı.

Söz konusu inşaat firmasının DT’nin yıllardır kullandığı kamu arazisi üzerinde hak iddia etmesi 1,5 yıl öncesine, inşaatın başlangıcına dayanıyor. Firma 4 yıl önce DT arazisinin yanındaki araziyi Milli Emlak’tan satın alıyor. İnşaat başladığında ise DT’nin kullandığı alanın da satın aldığı araziye dahil olduğunu iddia ediyor. Olay mahkemeye taşınıyor ve inşaat hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıkıyor. Cumartesi günkü saldırı ilk değil; firma 4 ay önce de araziye daha küçük çaplı bir saldırı gerçekleştirmiş.

Saldırıdan sonra firma yetkilileri ile Kaymakamlık ve Belediye yetkilileri görüşme yapmış, Bakanlık yetkilileri devreye girmiş fakat firma inşaata devam etmekte kararlı. Firma tarafından yapılan başvuru ile yürütmeyi durdurma kararı mahkemece kaldırılmış. Alanda kalan 30-40 ağaç kesilmek isteniyor. Alper Tazebaş firmanın ortam yatıştıktan ve konu gündemden düştükten sonra araziye yeniden gireceğini düşündüğünü söyledi. Devlet Tiyatroları yönetimi ise Belediye ve Kaymakamlık’a arazi sorunlu bölge olduğundan inşaat izni olmadığını bildirmiş.

Olayın ardından Türkiye Barolar Birliği saldırıyı gerçekleştiren firma hakkında kamu arazisine zorla girilmesi ve güvenlik görevlilerinin kasten yaralanması nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Saldırıda yaralanan güvenlik görevlilerinin sağlık durumu şu anda iyi. Olay esnasında kalp rahatsızlığı yaşayan kadın güvenlik görevlisinin durumu iyi olmakla birlikte halen raporlu.

Sezin Gündoğan / Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.