Gümüşlük’te Alternatif Sahneler Festivali 2014

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ İstanbul’da 10 sahnenin birlikteliğiyle kurulan Alternatif Sahneler Oluşumu ile Gümüşlük Akademisi’nin işbirliğiyle 1-8 Ağustos tarihlerinde Alternatif Sahneler Festivali düzenleniyor. Festivalde dört sahne, dört oyunla Gümüşlük Akademisi’nin açıkhava sahnesinde seyirciyle buluşuyor.

Gümüşlük Akademisi’ndeilk kez yapılacak olan gösterimlerle küçük bir festival yaratılarak; İstanbul’daki alternatif sahnelerde yer alan oyunların yaz aylarında seyirciyle buluşması ve bu işbirliğinin süreklilik kazanması hedefleniyor.

Akademi’nin Açıkhava Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak oyunlar; “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi”, “Soytarılar”, “80’lerde Lubunya Olmak” ve Yaka Paça.

Festivalin ilk oyunu, aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren, Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı, oyuncu Sumru Yavrucuk’un yönetip oynadığı  “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi”.  İlk olarak  Kumbaracı50 Sahnesi’nde seyirciyle buluşan oyun,  1 Ağustos Cuma günü saat 21:00’de izlenebilir.

SONY DSC

Sahne Hâl’in festivalde yer alan,R.Pavelkiç’in “Soytarılar” adlı oyununu ise Sabahattin Yakut yönetti. Tek perdelik bir kara komedi olan oyun 4 Ağustos’ta saat 21:00’de Gümüşlük Akademisi’nde seyirciyle buluşacak.

Mekân Artı’nın “80’lerde Lubunya Olmak” adlı müzikli oyunu ise festivalin diğer oyunlarından. Ufuk Tan Altunkaya’nın yönettiği oyun, İzmir’de yer alan Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin dört trans bireyin yaşamlarını anlatan metininden sahneye uyarlandı. Oyun, 6 Ağustos Çarşamba günü saat 21:00’de sahnede olacak.

Lubunya_toplu

Festivalin son oyunu ise bir doğaçlama tiyatro gösterisi. Yaka Paça adlı doğaçlama tiyatro oyunu 2013 yılından bu yana İstanbul’da KaraKutu Sahnesi’nde gösterilerine devam ediyor. Tek perdelik gösteri, 8 Ağustos’ta saat 21:00’de seyredilebilir.

Festivalle ilgili haberler ve program; www.alternatifsahneler.com ve www.gumuslukakademisi.org sayfalarından takip edilebilir.

 

 

Paylaş.

Yanıtla