İrfan Şahinbaş’a Silahla Saldırı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

irfan_şahinbaş_sialhlı_saldırı_19_07_2014-2Devlet Tiyatroları’nın içinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve atölyelerinin de bulunduğu alana giren SS İvme Yapı Kooperatifi’nin adamları olduğu söylenen 100 kişilik grup, dün sabah erken saatlerde DT’nin alanda bulunan güvenlik görevlileriyle silahlı çatışmaya girdi.

Edinilen bilgiye göre, olay esnasında 7 güvenlik görevlisi bulunuyordu. Bunlardan üçü kadın dördü ise erkekti. Kadın güvenlik görevlilerinden biri olan Sibel Özbilge’nin kalp rahatsızlığı bulunduğu, darp sonucu kalp krizi geçirdiği ve durumunun kritik olduğu, hastanede gözetim altında bulunduğu öğrenildi. Diğer güvenlik görevlilerinin de durumu ciddiyetini koruyor.

Olayla ilgili olarak Kültür Bakan ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten açıklama geldi. Açıklama şöyle:

DT İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanda çalışanlarımıza yapılan barbarca saldırıyı kınıyoruz. DT İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanda gerçekleşen barbarca saldırı hakkında an be an bilgi aldık. Bu olayın takipçisi olacağız. Sebep olanlardan hesap sorulmasını takip edeceğiz. Çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

SS İvme Yapı Kooperatifi şantiye şefi ve Devlet Tiyatroları oyuncuları arasında tartışma yaşandı. Şantiye şefi, Kültür Sanat-Sen MYK üyesi Alper Tazebaş’a “Biz sizin gibi beyaz Türkler değiliz. Bu vatan sadece sizin değil, bizim. Arazi de bizim. En kısa zamanda buradan defolup gideceksiniz” sözleriyle bağırmaya başladı.

Tartışmaya, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Şekip Taşpınar da müdahale etti. Taşpınar, “Sen ne diyorsun arkadaşım. Senin yaptığın hukuk mu? Hukuksuz bir şekilde bize ait olan, daha doğrusu devlete ait olan araziye silahla girmek de neyin nesi. Arkadaşlarımız yaralı. Bir arkadaşımızın durumu ağır. Ne yaptığınızı zannediyorsunuz” sözleriyle karşılık verdi.

Bakanlık Devreye Girdi: Gerekirse İnşaat Durdurulsun

Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Yeni Mahalle Kaymakamlığı’nı ve Ankara Valiliği’ni arayarak olayla ilgili bilgi aldıktan sonra derhal bu saldırıya bir son verilmesi gerektiğini söyledi. Dursun’un yetkililere, “Arazi devlete ait bir arazi dolayısıyla böyle bir saldırı devlete yapılmış kabul edilir. Derhal buna bir son verilmeli. Gerekirse inşaat durdurulsun” dediği öğrenildi.

Bozdağ’dan Yardım Talep Ettiler

SS İvme Yapı Kooperatifi’nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan yardım talep ettikleri öğrenildi. Bozdağ’ın da kooparatif lehine girişimde bulunduğu belirtiliyor.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.