Martha Graham Dans Topluluğu İzmir’deydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

festivaldemoderndans_haberhurriyeti28. Uluslararası İzmir Festivali’nin yaz dönemi etkinliklerinin sonuncusunda modern dansın efsanesi MGDC, unutulmaz bir gösteri sundu.

28. Uluslararası İzmir Festivali’nin yaz dönemi etkinlikleri, Martha Graham Dans Topluluğu’nun(MGDC) Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yaptığı, belleklere kazınan gösteri ile sona erdi. Modern dansın kurallarını koyan, ölümsüz dansçı ve koreograf Martha Graham’ın 1926’da kurduğu, Amerika’nın en eski dans topluluğu olan MGDC, İKSEV’in daveti üzerine geldiği İzmir’de “efsane” adını hak ettiğini kanıtladı.

ABD Büyükelçiliği’nin desteklediği, İKSEV & MGDC işbirliği ile gerçekleştirilen Panorama Projesi ile başlayan gösteride 22 Türk Dansçı da görev aldı. Rejisör Penny Diamantopoulou yönetiminde çalışan Türk Dansçılar kolay kolay unutulmayacak bir gösteriye imza attı.

Programın ikinci eseri, Martha Graham’in koreografisini 1945 yılında yaptığı ve başrolünde oynadığı Errand into the Maze adlı eserin 2013’de Luca Veggetti tarafından uyarlanan Errand adlı versiyonuydu. Korku ile yüzleşmek için kalbin karanlık labirentlerinde yapılan bir yolculuğu anlatan Errand’da dansçılar Mariya Dashkina Maddux ve Lloyd Knight nefesleri kesti.

Konusunu Yunan Efsanesi Narsisius’dan 2014 yapımı Echo ise gösterinin en çok beğenilen bölümü oldu. Julien Tarride’nin müziği üzerine Andonis Foniadakis’in koreografisiyle sahnelenen eser “modern dansın zirvesi” tanımlamasını hak etti.

Son bölümde Martha Graham’in 85 yaşındayken Stravinsky’nin “Bahar Ayini” müziği üzerine yaptığı koreografiyle “The Rite Of Spring” adlı eser sahnelendi. Baharın bereketli geçmesi için ölesiye dans ederek kendisini adak olarak sunacak bir genç kızın seçilmesini konu alan eski bir efsaneye dayanan dans, belleklere kazındı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran izleyiciler, dansçıları dakikalarca alkışlayarak beğenilerini dile getirdi.

28. Uluslararası İzmir Festivali 3 Eylül 2014’de The Silk Road Ensemble- Yo Yo Ma konseri ile sona erecek.

haberhürriyeti

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.