P.A.R.T.S. tekrar İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2480Mimesis Haber/iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali, 9-12 Temmuz tarihlerinde bir özel etkinlikle Avrupa’nın ve dünyanın en başarılı dans okullarından P.A.R.T.S.’ın mezuniyet turnesini konuk ediyor. Mezunlarının profesyonelliğe adımlarını destekleyen okulun öğrencilerin mezuniyet eserleri her iki senede bir Avrupa’nın önemli dans festivallerinde yılların profesyonelleriyle yan yana sunuluyor, ve çağdaş dansın gelecek neslinin başarılı sanatçılarının müjdesini veriyor. İstanbul seyircisinin geçmiş iDANS’lardan tanıdığı, Belçikalı koreograf Anne Teresa De Keersmaeker’in kurucusu ve yöneticisi olduğu P.A.R.T.S., öğrencilerine kendi bağımsız fikirlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine uygun ortam sunmasıyla biliniyor.

Turnenin İstanbul durağında 9 Temmuz Çarşamba ve 10 Temmuz Perşembe akşamı çağdaş danstaki çeşitliliği ve zenginliği yansıtan iki farklı programla kendi yaratılarını sergileyecek olan yeni nesil koreograf/dansçılar, 11 Temmuz Cuma akşamı ise Anne Teresa De Keersmaeker’in The Song adlı başyapıtını yorumlayacaklar. Gösteriler 21:15’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Binası, Şebnem Selışık Aksan Salonu’nda.

12 Temmuz Cumartesi günü ise genç sanatçılar İstanbul ziyaretlerine yeni bir anlam katacaklar: 5 kıtadan 12 farklı ülkeden gelen P.A.R.T.S. mezunları Türkiye’de geçtiğimiz yıl boyunca parklarda gelişen dinamizme destek olmak amacıyla eserlerinden bir seçkiyi Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda sergileyecekler. Aynı gün parkta, Bimeras|iDANS tarafından düzenlenen sosyal yaratıcılık projesi iKEDi’ye de katılım göstermek mümkün. Programın ayrıntıları ise şöyle:

P.A.R.T.S.: “Yeniler” Program 1

9 Temmuz Çarşamba

MSÜ Bomonti Binası Şebnem Selışık Aksan Salonu 21:15

Swimming room / Hagar Tenebaum

Wilhelm Scream /  Inga Huld Hákonardóttir, Rósa Ómarsdottir

Race caR /  James McGinn & Tiran Willemse

 

P.A.R.T.S.: “Yeniler” Program 2

10 Temmuz Perşembe

MSÜ Bomonti Binası Şebnem Selışık Aksan Salonu 21:15

Get out of the blue / Jeanne Colin

Slogan for Modern Times [Slugania] / Inga Huld Hákonardóttir, Kathryn Vickers

The Eternity Ship Question / Alma Toaspern, Bryana Fritz, Ben Van Buren

 

P.A.R.T.S.: “Yeniler” Program 3 (Repertuar)

11 Temmuz Cuma

MSÜ Bomonti Binası Şebnem Selışık Aksan Salonu 21:15

Another Song / Anne Teresa De Keersmaeker

 

P.A.R.T.S.: “Yeniler” Parkta

12 Temmuz Cumartesi

Beşiktaş Abbasağa Parkı

Across / Krišjānis Sants

Wednesday / Ben Van Buren

 

Paylaş.

Yanıtla