Saldırının Görüntüleri Ortaya Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

irfan_sahinbasAnkara Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Sahnesi’ne yanıbaşında bulunan şantiyeden yaklaşık 40 kişilik grup tarafından baskın yapıldı. Tiyatronun özel güvenliği ile grup arasında silahlı çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada dört güvenlik görevlisi yaralandı. Güvenlik görevlilerinden üçünün burnu kırılırken, görevli Sibel Özbilge’nin kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesinden Selda Güneysu’nun haberiyle olay sonrasında kamera kayıtları ortaya çıktı. Kamera kayıtlarında görülen bir polisin saldırganlardan biri silahını ateşlediği halde olaya müdahale etmediği görülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Twitter üzerinden olaya tepki göstermişti: “Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanda çalışanlarımıza yapılan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Gerçekleşen saldırı hakkında an be an bilgi aldık. Bu olayın takipçisi olacağız. Sebep olanlardan hesap sorulmasını takip edeceğiz. Çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”

Aynı firma mart ayı başında yaptığı gece baskınıyla İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi arazisinde bulunan ağaçları kesmiş, tiyatrocuların büyük tepkisini toplamış ve söz konusu alanda bir süre nöbet tutulmuştu. Ağaç kesmesiyle tepki çeken firma önceki gün inşaat ile sahne arasında tel örgü çekmek istedi. Devlet Tiyatroları avukatı Ahmet Nuri Ekici ile firma yetkilileri arasında da tartışma çıktı.

Paylaş.

Yanıtla