Sevda Şener’in Ardından

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Hocaların hocası” Sevda Şener’i kaybettik. Türkiye’de tiyatroyla ilgilenen herkesin yolunun kesiştiği bir akademisyendi Sevda Hoca. Güleryüzlü eleştirelliği ile her zaman yapıcı, geliştirici, ufuk açıcı bir hocaydı. “Pamuk hoca”ydı.

Türkiye tiyatrosunda çok önemli bir yere sahip olan DTCF Tiyatro Bölümüne uzun yıllar emek verdi.  Bölüm başkanlığı yaptı. Bu bölümün bir ekol haline gelmesinde en önemli katkıyı sunan kişiydi belki de. Şu anda DTCF Tiyatro Bölümü’nün önde gelen hocaları onun öğrencisi olma şansını yakalamış kişilerdi. Bu yüzden “hocaların hocası”ydı.

Gençlere, yeni olana her zaman derin bir alaka gösterdi. Onları yürekten gelen bir ilgiyle izledi, eleştirdi, eğitti, geliştirdi.

Ankara Tiyatro Festivali’nin temel taşlarından, kurucularından biriydi. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin kurucu üyelerindendi.

Dünden Bugüne Tiyatro Düşüncesi, Yaşamın Kırılma Noktasında Dram Sanatı, Gelişim Sürecinde Türk Tiyatrosu, Oyundan Düşünceye gibi birbirinden değerli kitaplarla tiyatro literatürümüze unutulmaz bir katkı yaptı.

Sevda Hoca yazdığı kitaplarda, yetiştirdiği sanatçı ve hocalarda, kurucu katkı sunduğu kurumlarda yaşamaya devam edecek.

Işıklar içinde..

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

Yanıtla