6 Kişiye ‘Müstehcen Oyun Yazmak’tan Hapis Cezası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft81_mf2389292[Kenan Karadeniz’in Radikal’de yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.]

Müslüman çoğunluğun yaşadığı Malezya’da mahkeme, 6 kişiye birer ay hapis cezası verdi. Suçları ise çıplaklık içeren oyunlar yazmak. 4 kişiye daha ahlak dışı oyunlar yazmaları sebebiyle ceza verilmeye hazırlanılıyor.

5 Malezyalı ve 1 Singapurlu toplam 6 kişi ‘kamusal müstehcenlik’ kuralını çiğneyip çıplaklık ve cinsel temalar içeren bilgisayar oyunları yazdıkları için hapis ve para cezasına çarptırıldı. Sanıkların avukatı S. Thangaveloo’nun ifadesine göre her sanığa birer ay hapis ve 5 bin ringgit (1,589 dolar) para cezası verildi.

Diğer bir grupta ise hepsi Malezyalı 3’ü kadın 1’i erkek 4 kişiye ise ‘kamusal müstehcenlik’ kuralı sebebiyle hapis cezası yerine sadece para cezası verilecek.

Polis müfettişi Mohamad Jalaluddin yaptığı açıklamada, “Hala bir diğer beş kişilik grubu yakalamaya çalışıyoruz. Bu gruptakilerde biri Singapur, biri Filipinler, biri Malezya ve ikisi de Myanmar uyruklu” dedi.

Cezası kesinleşen grubun ceza almalarına neden olan oyunun adı ‘Nude Sports Games 2014’. Oyunda Malezya’nın Penang sahilinde geçen bir animasyon videosunda vücutları boyalı müstehcen bir halde dans eden insanlar var ve bir sahnede çıplak bir kadın ata biniyor ve başka çıplak bir kadında sahildeki erkeklerin yanına gidiyor.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.