Assitej’den Çocuk Haklarına Duyarlılık Çağrısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ASSITEJ_logo_cyanUluslararası Assitej Yönetim kurulu son dönemlerde Gazze’de ve tüm dünyada çocuk haklarına yönelen ihlallerle ilgili bildiri yayınladı. Assitej Türkiye Merkezi’nden Özgehan Uştuk tarafından Türkçe’ye çevrilen metin aşağıdaki gibidir:

“ASSITEJ Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Yönetim Kurulu olarak, dünya liderlerini, Gazze, Filistin, İsrail ve dünyada şiddetin hakim olduğu diğer yerlerdeki çocukların korunmalarını talep etmeye çağırıyoruz.

ASSITEJ dünyanın her yerinde çocuk haklarının korunmasının önemine inanmaktadır ve kendini, yaşam, hayatta kalma ve gelişme haklarını da kapsayan dört ana prensip üzerine kurulan 1989 Çocuk hakları sözleşmesine adamıştır. Biz, tiyatro ve sanatı bir araç olarak ele almakta ve bu araçla çocukların hayatın onlara sağladıklarını dolu dolu tecrübe edebilmeleri için çalışmaktayız. Tüm dünyada 90’dan fazla ülkede üyeleri olan uluslararası bir kurum olarak her yerde çocukların korunması ve çocuk haklarının savunulmasına ilişkin bağlılığımızı açıkça belirtmek isteriz.

ASSITEJ Yönetim Kurulu olarak, tüm üyelerimizden Birleşmiş Milletler’e, çocuklara yönelik bu şiddetin bir an önce durdurulması isteğiyle çağrıda bulunmalarını talep etmekteyiz. Biz, Gazze’nin, Filistin’in, İsrail’in ve tabii ki her yerdeki çocukların korunmalarını ve savaş ve şiddet sarmalının kurbanları haline getirilmemelerini istemekteyiz.

Bu insancıl amaç uğruna el ele vermeliyiz. Gelecek, şu anda çocuk haklarına yönelik pozitif yasaları yürürlüğe sokabilme becerimize bağlı durumdadır. Tüm liderleri ve sesi olan herkesi, tüm güçlerini çocuklara yönelik bu şiddetli saldırıların devam etmemesi adına kullanmaya davet ediyoruz.

24 Temmuz 2014

Yvette Hardie, Başkan – Güney Afrika
Marisa Gimenéz Cacho, Genel Sekreter – Meksika
Stefan Fischer-Fels, Başkan Yardımcısı – Almanya
Asaya Fujita, Başkan Yardımcısı – Japonya
Vigdís Jakobsdóttir, Başkan Yardımcısı – İzlanda
Roberto Frabetti, Sayman – İtalya
Adi Beeri – İsrail
Daniel H. Fernandez – Arjantin
François Fogel – Fransa
Sue Giles – Avusturalya
Nina Hajiyianni – Birleşik Krallık
Imran Khan – Hindistan
Diana Kržanic Tepavac – Sırbistan
Manon van de Water – Amerika Birleşik Devletleri / Hollanda”

Assitej-international

Paylaş.

Yanıtla