DT’nin Sürprizi “Neşe, Dert, Aşk”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

nesetertasDevlet Tiyatroları’nın (DT) 2014-15 sanat sezonunda sahneye taşıyacağı oyunlar belli oldu.

Geçen sezon 1 milyon 843 bin seyirciye ulaşan DT’de perdeler 1 Ekim’de açılacak.

Çehov’dan Üç Oyun

Yeni sezonda DT hem 58 sahnede hem de diğer illere yapacağı turnelerle tiyatro sanatını yurttaşlarla buluşturacak. Yeni sezonda bazıları yeni bazıları önceki yıllarda seyirciyle buluşan 109 yerli ve yabancı oyun sahnelenecek.

Bunların içinde Reşat Nuri Güntekin’in ünlü eserinden Necati Cumalı’nın oyunlaştırdığı, Halil Akarsu’nun yönettiği “Çalıkuşu” ile “Selahaddin Eyyubi”, “Kösem Sultan”, “Nereye”, “Para”, “Teneke”, “Bizim Yunus”, “Ramiz ile Jülide”, “Nehir”, “Kerbela”, “Macbeth”, “Üç Kız Kardeş”, “Martı”, “Vişne Bahçesi” ve “Othello” adlı oyunlar da var.

Kapıda Yine Kuyruk…

DT, 2008 yılından bu yana sahneye taşınan ve Ankara’da “fenomen” haline gelen Erdal Beşikçioğlu’nun rol aldığı “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı oyunu da yine geçen sezonlarda izleyemeyenler için sahneye taşıyacak.

Özellikle geçen yıllarda, “Bir Ankara Polisiyesi: Behzat Ç.” adlı diziyle gündeme gelen Beşikçioğlu’nun sahneye çıktığı oyunun biletleri karaborsaya düşmüş ve DT yönetimi söz konusu oyunun bilet satışlarına sınırlama getirmişti.

Oyunun biletleri bu yıl da TC kimlik numarası ile satılacak. Oyun için aynı kişi ikinci kez bilet alamayacak.

“Neşe Dert Aşk”

DT yeni sezonda da “Osmancık”, “Yeşilçam”, “Nisan 1915”, “Kuaförde Bir Gün”, “Sabırtaşı”, “Kurban Murtaza”, “Macun Hokkası”, “Deli İbrahim”, “Güneş Batarken Bile Büyük”, “Ahmet Vefik Paşa”, “Kozalar”, “Misafir”, “Sevgili Hayat”, “Çöl Oyunu” adlı yerli oyunları izleyici ile buluşturacak.

DT’nin yeni sezon sürprizi ise “Neşe Dert Aşk” adlı oyun. Oyun, ölümüyle Türkiye’yi yasa boğan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın yaşamı ve yaşam felsefesini konu ediniyor.

Yeni sezonda sahneye taşınacak yabancı klasik oyunlar ise şöyle: “Kibarlık Budalası, Hastalık Hastası, Gülünç Kibarlar, Scapi’nin Dolapları, Cymbeline, Hırçın Kız, Satıcının Ölümü, Alacaklılar, Ellerimin Arasındaki Hayat, Muhteşem Gatsby, Büyük Romulus, Fare, Shakespeare Zorda, Hedda Gabler.”

Moliere Haftası

Öte yandan DT yeni sezonda İzmir’de ilk kez tiyatro festivali düzenleyecek. 2015’in Ocak ayında Ankara’da “Moliere Oyunları Haftası” gerçekleştirilecek. 2014’ün Kasım ayının üçüncü haftasında da Ankara’da “Tek Kişilik Oyunlar Haftası” düzenlenecek.

DT’nin yeni sezon yeniliklerinden bir diğeri ise mart ayında İzmir’de gerçekleştireceği “Uluslararası Ege Tiyatro Festivali”. Festival için DT yönetiminin şimdiden çalışmaya başladığı ve bakanlığın da projeye onay verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.