Helin Başak Uluslararası Sanat Festivali: Dönüşüm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

basakndexMimesis Haber/ #Dönüşüm Sanata Sanatla!

Helin Başak Uluslararası Sanat Festivali ’nin 2.’si 2-7 Eylül 2014 ’te #Dönüşüm temasıyla; Çocuğun insan haklarını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla dünyanın her köşesinden konuğun katılımıyla sokağı sahneye, sanatı festivale dönüştürüyor…

Başak Kültür ve Sanat Vakfı öncülüğünde Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi ortaklığında Helin Başak Uluslararası Sanat Festivalinin 2-7 Eylül 2014 tarihlerinde ikincisi gerçekleştiriliyor. Ana teması #Dönüşüm olarak belirlenen festivalde gerçekleştirilecek her çalışmaya çocuk ve gençlerin etkin bir biçimde katılımı sağlanıyor. Bu seneki festival programında önceki yılda olduğu gibi çok kültürlü, çok dilli ve çok uluslu olacak biçimde çeşitli kültür çalışmaları, sanat atölyeleri ve performanslar yer alıyor. Hafta boyunca birçok yan etkinliğin de yapılacağı festivalde gösterim ve etkinlikler Barış Manço Kültür Merkezi ve Yoğurtçu Parkı (Kadıköy), 80. Yıl Cumhuriyet Parkı (Kayışdağı), Prestij Caddesi (Küçükbakkalköy), İçerenköy Parkı, Deniz Gezmiş Parkı’nda (Ataşehir)  gerçekleşecek. Festivalin açılışı 2 Eylül 2014’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak. Açılışta, Vakfın çalışmalarının anlatıldığı tanıtım filminin yanı sıra “XALXALOK” adlı Kürtçe kısa film gösterilecek. Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın katkılarıyla çekilen filmin galasının ardından, Grup Wusar’ın vereceği konser eşliğinde kokteyl gerçekleştirilecek.

Festivalde yapılacak etkinliklerin büyük bir kısmı Ataşehir ve Kadıköy ilçelerindeki açık alanlarda, parklarda gerçekleştirilecek. 3 ve 5 Eylül tarihlerinde yapılacak festival etkinlikleri iki ayrı alanda olacaktır. Festival boyunca müzik dinletisi, sinema ve tiyatro gösterimleri, pandomim, doğaçlama dans, tango, halk oyunları, semah, erbane gösterileri; resim, masal, uçurtma, ritim, kukla balon, eğlen bilim atölyeleri yapılacak. Amatör ve profesyonel bütün sanatçıların gönüllü olarak yer aldığı festivalde Ermenice, Çerkezce, Kürtçe, Farsça, Türkçe dillerinden sesler, ezgiler yer alacak. Çeşitli ülkelerden pek çok konuğu ağırlayacak olan Festival çocuklara, kadınlara, engellilere; sinemaya, tiyatroya, dansa, müziğe; sese, söze, masala; sanata ve bilime eşit bir mesafede durarak ötekileştirilen herkesi içine alacak bir programla katılımcılarını bekliyor. Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortaklığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Maddi Katkılarıyla, Kadıköy Belediyesi ve Hrant Dink Vakfı’nın desteğiyle II. Helin Başak Uluslararası Sanat Festivali #dönüşüm teması ile çeşitli etkinlik, performans, atölyelere sahne olacak. İzleyiciler, gösterim ve etkinliklere Barış Manço Kültür Merkezi, 80. Yıl Cumhuriyet Parkı, Yoğurtçu Parkı, Prestij Caddesi, İçerenköy Parkı ve Deniz Gezmiş Parkı’nda ücretsiz olarak katılabilir.

Festival Programı için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla