Karadeniz Tiyatrosu Üstad’ın Eserini Sahneleyecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

karadeniz-tiyatrosuOrdu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye süren Karadeniz Tiyatrosu yeni sezon hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Geride kalan 50 yılık zaman içerisinde başarıdan başarıya koşan ve sahnelerini hiç kapatmadan seyircisi ile buluşmayı sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu yeni sezon içinde emin faliyetlere imza atmayı düşünüyor.

Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Erhan Özçelik yapmış olduğu açıklamada, “Ben tiyatro işine birazda halkla kucaklaşmak olarak bakıyorum” diye belirtti.

Özçelik yapmış olduğu açıklamada amaçlarının her yaş gurubuna yönelik oyunları tercih edeceklerini ortaya koyarak, “İşimiz tiyatro olduğundan dolayı birinci önceliğimiz halkla bütünleşecek oyunlar tercih edeceğiz. Halkın ne kadarı ile buluşursak kendimizi o kadar başarılı sayacağız. Ben birazda bu tiyatro işine halkla kucaklaşmak olarak bakıyorum. Ne kadar kucaklaşırsak o kadar iyi olur. Bu yapılanma içerisinde çocuk oyunlarına ehemmiyet vereceğiz. Hem okul öncesi hem okul ertesi olsun ağırlığımız bu istikametinde olacak” diye açıkladı.

YENİ SEZON OYUNLARI BELİRLENDİ

Yeni sezon oyunlarını belirlediklerini ifade eden Genel Sanat Yönetmeni Erhan Özçelik, “İlk etap da Orhan Asena’nın ‘Hürrem Sultan’ ve Şirin İnce’nin ‘Bir Lunapark’ adlı oyununu sahneleyeceğiz.İlk sezonu bunlarla açıp devamında Necip Fazıl Kısakürek’in(Üstad) ‘Bir Adam Yaratmak’ adlı oyununu sanatseverlerle buluşturacağız. Sonrasında ise tekrar bir çocuk oyunu daha yapacağız. Bu şekilde oyunlarımız devam edecek ve sürekli üreteceğiz” bilgilendirmesini yaptı.

Konuşmasının devamında Orduluların tiyatroya bakışından da söz eden Özçelik, Ordu’nun tiyatro seyretme hususunda çok şanslı bir şehir olduğunu belirtti. Ordu ilinin son zamanda hızlı bir büyüme gösterdiğinin altını önemle çizen Erhan Özçelik: “Ordu çok fazla büyüdü ve hızlı büyüdü. Sanatla buluşma noktasında eksik kaldı. Hedefimiz bu yelpazeyi genişletmek. Ben inanıyorum ki Ordu bir kültür ve sanat şehridir. Salonların neredeyse yer bulunamayacak düzeye ulaşacağını düşünüyorum. Bu mevzuda olduğu gibi her mevzuda şehri yönetenlerle beraber hareket etmek bizi hedefimize daha hızlı götürür. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a verdiği destekten binaen çok fazla teşekkür ediyorum. Tiyatro çok fazla mühim bir aktivite. Ne kadar çok salonlara gelirsek o kadar sevinçli oluruz. Zira tiyatro insanla direkt buluşan bir sanat. Ordululardan da bizi yalnız bırakmamalarını, oyunlarımızı takip etmelerini ve eleştirmelerini bekliyoruz. Biz onları sevinçli etmek için buradayız. Onlar da sevinçli olmak için gelsinler. Zira bu tiyatro halkın tiyatrosu.”

Ajans34

Paylaş.

Yanıtla