Opera ve Bale’de İkinci Deprem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

4-eski-775-s-807-ehi-775-r-opera-ve-bale-gu-5959230_2561_oSelman Ada’nın genel müdür olarak atanmasının ardından Devlet Opera ve Balesi’nin diğer birimlerindeki değişimi bizzat bakanlığın istediği dile getirildi…

Devlet Opera ve Balesi’nde (DOB) Rengim Gökmen’in görevden alınmasının ardından taşlar bir bir yerinden oynadı. Selman Ada’nın genel müdür olmasının ardından kurumda yıllardır genel müdür yardımcılığı görevini üstlenen ve adı bir dönem genel müdür olarak da geçen Şadi Erdoğan ile Nilgün Çelebi’nin görevden alındığı dile getirildi.

Öte yandan İstanbul DOB Müdürü Suat Arıkan’ın da görevine son verildi. Opera’daki bu görev değişimini bizzat Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın istediği dile getirildi.

DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen, geçen haftalarda, Bodrum’da gerçekleştirilen Uluslararası Bale Festivali’ndeyken bakanlık tarafından çağrılmış ve bir anda genel müdürlük görevine son verilmişti. Gökmen’in görevine son verilmesinin nedeninin de bakanlık tarafından hazırlanan ve devlete bağlı sanat kurumlarını lağveden Türkiye Sanat Kurulu (TÜSAK) Yasa Tasarısı Taslağı hakkındaki sert çıkışları olduğu dile getirilmişti. Gökmen’in yerine Selman Ada vekâleten genel müdür olarak atanmıştı.

Opera’da Ada’nın göreve gelmesiyle kurumdaki üst düzey yönetim kadrosunda da taşlar yerinden oynadı. Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, kurumda yıllardır görev yapan iki genel müdür yardımcısı Şadi Erdoğan ile Nilgün Çelebi’nin görevine son verildiği belirtildi. Çelebi ve Erdoğan’ın yerine solist sanatçı Cumhur Böler ile DOB Mali İşler Daire Başkanı Fahrettin Atasayar’ın getirildiği söyleniyor.

Ayrıca Ankara DOB Müdürü Aykut Çınar’ın da görevden alıncağı, Çınar’ın yerine eski Samsun DOB Müdürü Volkan Kıran ya da besteci Mustafa Erdoğan’ın getirileceği DOB kulislerinde konuşuluyor. Ancak bu durum henüz netlik kazanmadı. Besteci Mustafa Erdoğan’ın Selman Ada ile yakın bir arkadaşlığının da bulunduğu kaydedildi.

Cumhuriyet, Selman Ada göreve gelir gelmez görüşmüş ve TÜSAK ile ilgili görüşlerini sormuştu. Haberin yayımlanmasının ardından bakanlık tarafından Ada’ya bir ihtar çekildiği ve “Bundan sonra basına konuşmayın” uyarısı yapıldığı da kaydedildi.

cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla