Operet Sahnesi Sanata Kapandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

25488380[Umut Erdem’in Hürriyet’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşlıyoruz.]

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, tarihi dokusuyla Ankara’nın en seçkin mekânlarından olan Operet Sahnesi’ni, Devlet Opera ve Balesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün temsilleri başta olmak üzere sanatsal organizasyonlara kapattı.

Sahne, artık sadece Bakanlıkça düzenlenecek özel törenlerin kullanımına açılacak. Bakanlık, kararın gerekçesini “Tarihi mekâna daha fazla zarar vermemek” olarak açıkladı.

Operet Sahnesi, ‘Tarihi Türk Ocağı Binası’ olarak bilinen Resim ve Heykel Müzesi’nin bünyesinde yer alıyor. 1930 yılında Yüksek Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından Namazgah Tepesi’nde inşa edilen bina, I. Ulusal Mimarlık Dönemi’nin de en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. 1979 yılında Resim ve Heykel Müzesi’ne dönüştürülen binanın en önemli özelliklerinden birisi de içerisindeki görkemli Operet Sahnesi’nde düzenlenen sanatsal etkinlikler. Operet Sahnesi’nde, Ankara Devlet Opera ve Balesi haftada bir olmak üzere temsiller veriyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı korolar ve sanat toplulukları da burada sık sık seyirciyle buluşuyordu. Sahne, bu etkinliklerin yanı sıra önemli sanatsal organizasyonlara da ev sahipliği yapıyordu.

TÖRENLERDE KULLANILACAK

Başkentin bu önemli kültür ve sanat merkezi, Bakanlığın aldığı kararla artık bu sanatsal çalışmalara perdesini kapattı. Sahne, artık sadece Bakanlıkça düzenlenecek özel törenler için kullanılacak. Kültür Sanat Sen’in sahne ile ilgili bilgi talep ettiği yazısına yanıt veren Güzel Sanatlar Genel Müdürü Salim Tokaç şunları söyledi. “Sanatsal anlamda Ankara’nın tarihi dokusuyla en seçkin salonlarından biri olan Operet Sahnesi bugüne kadar Bakanlığımızın sanata verdiği destek kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilere tahsis edilmekteydi.

…”

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.