Suriye’deki İnsanlık Dramı Oyun Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

081914-suriyedeki-insanlk-dramn-anlatan-tiyatro-oyunu-new-yorkta-sahnelendi-1Suriye’de devam eden iç savaş ve neden olduğu insani kriz, New York’ta sahnelenen “Anna Asli Suriyah (Suriye’den Geliyorum)” adlı sıra dışı bir tiyatro oyunuyla anlatılıyor.

Suriye’de devam eden iç savaş ve neden olduğu insani kriz, New York’ta sahnelenen “Anna Asli Suriyah (Suriye’den Geliyorum)” adlı sıra dışı bir tiyatro oyunuyla anlatılıyor.

Sarah Badiyah Sakaan’ın ailesinin Suriye’de yaşadıklarını anlatmak için kaleme aldığı oyun, New York’ta Arap toplumunun yoğun olarak yaşadığı Brooklyn’deki bir kafede seyirciyle buluştu.

Türk oyuncu Ayşe Eldek’in de rol aldığı oyunun bir kısmı, Türkiye’deki göçmen kampında geçiyor. Arapça, İngilizce ve Türkçe diyalogların yer aldığı oyunun yönetmenliğini Jessica Silsby Bratter üstlendi.

Oyunun yazarı Sakaan, AA muhabirine yaptığı açıklamada babasının Suriyeli olduğunu, kardeşinin de halen Suriye’de yaşadığını söyledi. Sakaan, oyunda iç savaş sırasında ailesinin başından geçenleri anlattığını kaydetti.

Türk oyuncu Eldek de oyunda Suriye’deki gerçekleri ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti. Oyunda Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı yardımlara da değinildiğini ve mülteci kampındaki hayatın da betimlendiğini kaydeden Eldek, Türkiye’deki Uluslararası Tiyatro Festivali’ne katılmak istediklerini sözlerine ekledi.

Brooklyn’nin Bay Ridge bölgesindeki Beit Jeddo adlı kafede sahnelenen oyun, 26 Ağustos’a kadar devam edecek.

turkishny

Paylaş.

Yanıtla