Üsküdar’da Yeni Bir Eğitim Merkezi: TESTEV, Tek-erek Sanat-Tiyatro Evi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

testev1Mimesis Haber / Üsküdar Tunusbağı Caddesi’nde Tiyatro ve Sinema alanında akademik eğitim verecek yeni bir eğitim merkezi açılıyor. TESTEV, Tek-Erek Sanat-Tiyatro Evi adıyla kurulan eğitim evinde Oyunculuk, Rejisörlük, Diksiyon-Fonetik, Hikaye Anlatıcılığı, Yaratıcı Drama, Dramatik Yazarlık ve Sinema dersleri verilecek. Ek olarak tiyatro ve sinema alanında uzmanlarla belli aralıklarla workshoplar da gerçekleştirilecek. Gelecekte öğrencileriyle birlikte gösteri ve etkinlikler de tasarlayan TESTEV, Üsküdar’da “Tek Erek Sanat, Tek Erek Tiyatro” diyenlerin buluşacağı ve üreteceği bir mekan olarak düşünülmekte.  Sanat ve Eğitim Danışmanlığını Prof. Dr. Nurhan TEKEREK’in yaptığı TESTEV’in kurucusu Dr. İsmet TEKEREK.

TESTEV’in birincil amacı hangi alanında olursa olsun tiyatroyu ve sinemayı seyirci kalmak istemeyenlere öğretmek. TESTEV’in vizyonu ve misyonu şöyle devam ediyor: “ Sanatı hayatının önemli bir parçası yapmak isteyenlere TESTEV’in kapıları tüm sıcaklığıyla açıktır. Seçkinci olmak istemiyoruz ama sıradan da değiliz. Ülkemizin tiyatro ve sinema dünyasına, olanaklarımız el verdiğince paylaşarak, çoğalarak ve de mutlaka zenginleşerek katkıda bulunmak istiyoruz. Sanatı Üsküdar’da da öncelikle eğitimden başlayarak var etmek, var olmak, var olarak çoğalmak ve çoğaltmak istiyoruz. Böylece bilerek ya da bilmeden örselediğimiz o en yapıcı duygu umudu çoğaltmak istiyoruz, o umutla birlikte geleceğe katkıda bulunmak istiyoruz… Çünkü biz biliyoruz ki dünya sanatla daha güzel, insan sanatla daha barışık, daha sevecen, daha paylaşımcı… Seyirci kalmayın! Gelin yolculuğumuza katılın… İşte TESTEV’in kısa erimdeki misyonu ve vizyonu…”

Oyunculuk, Rejisörlük, Diksiyon-Fonetik, Hikaye Anlatıcılığı, Yaratıcı Drama, Dramatik Yazarlık ve Sinema alanlarında 3’er aylık paket programlar hazırlayan TESTEV’in her alandaki sertifika programı 9 aylık bir süreci kapsıyor. Oyunculuk, Rejisörlük, Hikaye Anlatıcılığı, Yaratıcı Drama, Dramatik Yazarlık programlarında alan derslerinin yanında Tiyatro Felsefesi ve Sahne Bilgisi ortak dersler. Sinema ve Dramatik Yazarlık programında Film Okuma dersi de ortak ders olarak yer alıyor. Ortalama haftada 8’er saat olarak planlanan dersler akademik eğitim almış eğitmenler tarafından götürülecek. TESTEV’de ayrıca tiyatro ve sinema alanlarında, en az ayda bir kez olmak üzere alanın uzmanlarıyla bilimin ve sanatın kuramsal ve uygulamalı olarak tartışılacağı workshop, seminer ve konferanslar da düzenlenecek.

TESTEV, Tek-Erek Sanat-Tiyatro Evi’nde Kayıtlar 1 Eylül 2014 tarihinde, dersler 13 Ekim 2014 tarihinde başlayacak. TESTEV’in açılış kokteyli 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.

“Sanat-Tiyatro eşsiz bir yolculuktur. Birlikte yapılan, çok renkli bir yolculuk. Zengin duyguların, çok boyutlu düşüncelerin insanca paylaşıldığı, büyülü, çocuksu, bir o kadar da akılcı ve gerçek bir yolculuk! Seyirci Kalmayın! Ne dersiniz sizi de alalım mı durağınızdan?…” Prof. Dr. Nurhan TEKEREK

İletişim bilgileri şöyle:

Tunusbağı Cad. No: 21, Kat: 1, Üsküdar/İSTANBUL

Tel: 0542 2938306, 0533 4654648

www.testev.net

info.testev@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.