Çocuklar ve Gençler İçin Tiyatro Okulu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

PrintTiyatro Tempo ‘Tiyatro Okulu’ sezona başlıyor. 6 yaşından büyük çocuk ve gençlere tiyatro kültürü kazandırmayı amaçlayan Tiyatro TEMPO yeni eğitim dönemine başlıyor. Farklı yaş gruplarına göre planlanan eğitim çalışmalarında çocuklar bir yandan bir oyunun hazırlık sürecine tanıklık ederken, diğer yandan yaratıcılıklarını geliştirecekler ve sahne üstünde güvenle var olabilmeyi keşfedecekler. Oyun oynayarak kendilerini ve bedenlerini tanıyan gençler daha sonra bu malzemelerini, bir oyun içinde buluşturarak ‘tiyatro yapma’ serüvenine başlayacaklar.

Geçtiğimiz sezon farklı yaş gruplarında Ahmet Önel’in yazdığı iki ayrı oyunu hazırlayan ‘TEMPO Tiyatro Okulu’ öğrencileri ‘Kalem Ucu Kırmaca Güzel Öykü Kurmaca’ ve Gogol’den uyarlanan ‘Eğlenceli Bir Burun Öyküsü’ adlı oyunları Haziran ayında sergiledi. Yeni dönemde tiyatro okulu öğrencileri yine Ahmet Önel’in yazdığı oyunlarla tiyatroyu keşfedecek ve izleyicileriyle buluşacaklar.

Doğaçlama çalışmalarıyla, sahne eğitimini amaçlayan oyunlarla bedenlerini ve seslerini kullanarak sahneye adım atan öğrenciler, aynı zamanda ritüellerden başlayarak tiyatronun bir yaratı süreci oduğunu da deneyimliyorlar.

Tempo Tiyatro Okulu’nda her yaş grubunun özelliklerine göre tiyatronun estetik boyutu, disiplini ve ‘oyunsuluğu’ tüm gençlere tattırılıyor. Haftada bir gün 2,5 saat süren eğitimler çocukların çoşkusundan da hareketle bütün bir yıl onların heyecanını ve istekliliğini yüksek tutmayı amaçlıyor.

  Ayrıntılı bilgi için www.tiyatrotempo.com sitesinden bilgi alabilirsiniz.

 

Paylaş.

Yanıtla