Hatay’da Tiyatro Sokakta!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sokaktiyMimesis Haber/ Epik Sanat Tiyatro’sunun düzenlemiş olduğu “Hatay’da TİYATRO sokakta” festivali Grup Abdal konseriyle son buldu. 8 Eylül pazartesi günü başlayan festivalin birinci gününde Epik Sanat Tiyatrosu Küçük Dalyan, Serinyol, Ekinci ve Antakya Köprübaşı’nda; ikinci gününde Sümerler Salı Pazarı, Ahmet Atakan Sokağı, Abdullah Cömert Sokağı, Gümüşgöze, Yeşilpınar, Değirmenyolu, Harbiye Dükkan Abbud önü, Harbiye Karyer’de; üçüncü günü Turunçlu, Tavla, Tomruksuyu, Koyunoğlu, Kuşalanı, Çöğürlü, Tekebaşı, ve Samandağ Oytun Alanında sokak tiyatroları sergiledi. Dördüncü gün 11 Eylül’de Sümerler Amfi tiyatroda final gecesi gerçekleştirildi. Nebih Nafile, şiirleri ve şarkılarıyla sahne aldıktan sonra, Ressam Ali Taş’ın da sahne aldığı gecede Epik Sanat Tiyatrosu, Filistin ve Gezi eylemleriyle ilgili iki farklı oyun sergiledi.

Epik Sanat Tiyatrosu yönetmeni Gökhan Altunöz, yaptığı açıklamada “hiçbir sanat dalı sadece 4 duvar arasına sıkıştırılmamalıdır. Tiyatro sadece sahnelerde değil, sokaklarda, bulvarlarda, alanlarda olmalıdır. Hatay’ın Defne, Antakya ve Samandağ ilçelerinin toplam 21 noktasında oynadık. Festival boyunca oynadığımız mahallelerde inanılmaz ilgi gördük. İnsanlar evlerinden dışarı çıktı, esnaf bize alkışlarla destek verdi, dolmuş şoförleri oyunlar sergileninceye kadar yol kenarlarında bekledi, pazarlarda satıcılar özel alan açtı. Ve festivalin en büyük destekçileri çocuklar, oynadığımız her noktada birbirlerinin arkadaşlarını toplayarak bizlere kitleler oluşturdu. Bu da yaptığımız festivalin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Çok ciddi maddi sıkıntılar çektik ama buna rağmen bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Özellikle öyle bir süreçte, tiyatroların kapatılmaya çalışıldığı, müzik gruplarının susturulmaya çalışıldığı böyle bir dönemde sanat cephesinden bir ses olmak zorundayız… Sanat yapanlar, sanatla bir şeyler anlatmaya çalışanlar suçlu sayılamaz, aksine gerçekleri görmekten kaçan aydıncıklar halka karşı suçludur. Bizim görevimiz tüm engellemelere rağmen, oyunlarımızla her zaman halkın sorunları dile getirmeye çalışmaktır. Böyle bir mücadelede biz sanat cephesinde bir damla olabiliyorsak ne mutlu bize. Yaşasın Tiyatro, Yaşasın Sanat.Bize eşlik eden Beyazgül ve Öz Samandağ öğrenci servislerine, 4 gün boyunca yemeğimizi karşılayan Babacan Döner’e, Desteklerini sunan Eğitim Sen Antakya Şubesi’ne ve Karyer Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne, Aşiyan Resturant’a, sanata desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” Dedi.

Festivalde son olarak Grup ABDAL sahne aldı. Türkülerini  Hatay halkıyla birlikte söyleyen Grup Abdal yoğun ilgi gördü. Magusa Limanı türküsüyle bilinen Grup Abdal, Magusa Limanı’nı söyledikten sonra Gezi şehitleri sloganlarla anıldı. Konser halaylarla sona erdi. Etkinlik fotoğraf ve videolarını “Epik Sanat Tiyatrosu” facebook sayfasından inceleyebilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla