“Hayatımın Bilgisi”: Beyaz Yakalı Bir Kadın Hikayesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

hayatimin-bilgisiMimesis Haber / Beyaz yakalı bir kadının hikâyesini anlatan tek kişilik oyun “Hayatımın Bilgisi”  yeni sezona 16 Ekim Perşembe 21.00’da SekizinciKat’da merhaba diyor.

Özgür Akarsu’nun yazıp yönettiği, dramaturjisi Zafer Ertem’e ait tek kişilik oyunda beyaz yakalı bir kadının hikayesini Münibe Millet canlandırıyor. Oyunun görsel tasarımı Bilge Can Gürer’e, ışık tasarımı Metin Çelebi’ye, afişi Okan Kayabaş’a ait. Oyun müziklerini Mantar Palas yaparken, Başak Meşe ve Efe Keleşoğlu videoda ve seste oyunculukları, Aslı Şüküroğlu prodüksiyonu üstleniyor.

“Hayatımın Bilgisi” bir kadının hikâyesi. Tanıdık, bildik ve sıradan. Metroda yanımıza oturan, vapurda telefonunu kurcalayan. Hayatın koşturmacası içerisinde durmak bilmeksizin yuvarlanan. “Başka türlü bir şey”i arayan ama ne onu var edecek kadar güçlü ve cesur, ne de onu unutacak kadar ikiyüzlü olan. Aşık-mış, ait-miş, mutlu-ymuş gibi yapa yapa rolünde ustalaşan; aşık, ait, mutlu olan. Ama ne yaparsa yapsın, içindeki sesleri susturamayan.

Beyaz yakalı bir kadın çalışanın, bir sunum sırasında benliğinin derinliklerine doğru çıktığı  yolculuğu anlatan oyun, kendisi de bir beyaz yakalı çalışan olan Özgür Akarsu tarafından yazıldı. Hayalleri, geçmişi ve toplumsal tanımlar arasında sıkışıp kalmış bir bireyin çığlığı olarak nitelendirebilecek “Hayatımın Bilgisi” 16 Ekim Perşembe günü Sekizincikat’da sezonu açıyor. Oyun 13 ve 27 Kasım, 11 Aralık Perşembe günleri saat 21:00’de tarihlerinde yine Sekizincikat’ta seyircilerle buluşacak.

Ayrıntılı bilgi için linke tıklayabilir, 0536 527 62 12 ya da akarsuo@gmail.com adreslerinden iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla