Oyuncular Sendikası’nın Yeni Başkanı Meltem Cumbul

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sendika_son_mOyuncular Sendikası’nın yeni başkanı Meltem Cumbul seçildi.

7 Eylül’de 2. Olağan Genel Kurul’unu gerçekleştiren sendikada Genel Sekreter Tilbe Saran, Genel Mali Sekreter Yiğit Özşener oldu.

Sendikanın ilk başkanı Mehmet Ali Alabora’ydı.

“Oyuncular güvenceden yoksun”

Meltem Cumbul yaptığı açıklamada “Sanatçıların geleceği güvence altına alınmış yaşam koşullarına ulaşmaları için çalışacağız” dedi.

“Türkiye’nin zengin, tarihi çok eskilere, hatta Cumhuriyet Dönemi öncesine giden bir sanat ve sahne sanatları dünyası bulunmasına ve bu dünyanın ekonomik boyutlarının ve topluma katkılarının da hiç küçümsenmeyecek boyutlarda olmasına karşın, sanatçıların çalışma ve yaşam koşulları memnuniyet verici olmaktan uzaktır.

“Bu uzun tarihe bakıldığında, sanatçıların mesleki örgütlenme düzeyinin de gelişmiş bir toplumda olması gerekenin çok altında kaldığını görüyoruz. Ülkemizdeki oyuncular halen büyük ölçüde her türlü güvenceden yoksun, mevcut yasal haklarını dahi kullanamadan çalışmak zorunda kalıyorlar.

“Sendikamız bu sektörde çalışan sanatçıların, emek ve sanatlarının karşılığında daha güvenli ve geleceği güvence altına alınmış yaşam koşullarına ulaşmaları için, bugünden sonra da çabalarını sürdürmeye devam edecek.”

2011’de kurulan ve ilk Genel Kurul’unu 29 Mart 2011’de gerçekleştiren Oyuncular Sendikası, Türkiye’de sayılarının 10 binin üzerinde olduğu tahmin edilen, sahne, perde, ekran ve mikrofon sanatçılarının tümünü bünyesinde toplamayı, örgütlemeyi; sanatçıların mesleki ve sosyal sorunlarına çözümler geliştirmeyi hedefliyor.

Oyuncular Sendikası’nın halen 1175 üyesi bulunuyor.

Bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.