Şengal’e Ses Ver

Pinterest LinkedIn Tumblr +

şengalMimesis Haber / Sanatçılar, IŞİD katliamının ardından Şengal’den göç etmek zorunda bırakılan Ezidi halkına destek için duyarlılık çağrısında bulundu. Aralarında Tilbe Saran, Engin Günaydın, Orhan Alkaya, Bennu Yıldırımlar, Meltem Cumbul, Şebnem Sönmez gibi isimlerin bulunduğu 35 sanatçı “Şengal’e Ses Ver” sloganıyla bir araya geldi.

Yönetmen Zeynel Doğan’ın hazırladığı spotta vurgu noktası “Paylaştığın senindir, sakladığın değil” cümlesi. Türkiye’ye sığınan ve temel yaşamsal gereksinimleri süren Ezidiler için sanatçılar şunları söylüyor:

“Ezidiler günde üç kez güneşe döner, dua ederler.

Belki de insan soyunun şimdiye kadar söylediği en güzel dualar onlarındır.

Onbinlerce Ezidi göç yollarında…

Şengal’e bir ses ver…

Ezidi felsefesinde düşmanlık ve kin yoktur. 72 fermanın sonunda kalplerindeki ışığı yitirmeyen Ezidilerin tanrısı Azda intikam peşinde koşan bir Tanrı değil. 

Katliamdan sonra bir Ezidi şeyhi şöyle der ‘Güneşi Öldüremezsiniz’ Ezidi halkının bize ihtiyacı var.”

Spotta yer alan isimler şunlar: Cengiz Bozkurt, Şebnem Sönmez, Özgür Çevik, Bihter Özdemir Dinçel, Bülent Emrah Parlak, Melih Selçuk, Tilbe Saran, Engin Günaydın, Ayça Damgacı, Şevket Çoruh, Janset Paçal, Ezel Akay, Şevval Sam, Özcan Alper, Hüseyin Karabey, Yıldırım Türker, Burak Tamdoğan, Devin Özgün Çınar, Ersin Korkut, Hamdi Kahraman, Gizem Soysaldı, Jülide Kural, Nazmi Kırık, Nur Sürer, Şebnem Hassanisoughi, Orhan Alkaya ve Özlem Çınar.

Paylaş.

1 Yorum

  1. İlker Yasin Tarih:

    Katliama uğrayanlar sadece Ezidiler değil ki…
    Şiiler, Türkmenler, Araplar, Hristiyanlar, Süryaniler, Ermeniler, Keldaniler, Kürtler, zulme biat etmeyen Sünniler…
    Dolayısıyla bu duyarlılık çağrısı söylemsel açıdan fazlasıyla sorunlu duruyor.
    Kısacası: Olmamış…

Yanıtla