19.Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro-fest

Mimesis Haber/Bu yıl 19.’sı yapılan Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 20-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Assitej Türkiye Merkezi Başkanı sayın Haluk Yüce’nin festival bültenindeki konuşmasını aşağıdan okuyabilirsiniz.

Bursa’da büyük bir heyecanı paylaşmak için yine birlikteyiz. Üstelik bu 19. Kez gerçekleşen buluşmamızda bir coşkuyu daha da büyüterek, festivalimizin 20. yıl kutlamalarına da ışık tutmaya hazırlanıyoruz. Küçük veya büyük tüm gençlerin kültür ve sanatın önemini kavradığı, ‘tiyatronun’ Bursalı gençlerin yaşamının bir parçasına dönüştüğü 2014 yılında, ‘Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına ‘Merhaba’ demek için göz kırptığını da söyleyebiliriz. Sanatın insan yaşamını güzelleştiren, çocuk ve gençlerin düş dünyalarını zenginleştiren, onların özgür düşünme ve yaşamı kavrama  konusunda becerilerini geliştiren ‘tiyatro’ sanatı ile Bursalı çocukları 19 yıldan bu yana buluşturuyoruz. Bu nedenledir ki, ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) – Türkiye Merkezi olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı ile birlikte büyük bir mutluluk yaşıyoruz.

Tiyatro bayramdır çocukların dünyasında!
Yaşamın keşfidir gençler için!

Özveri, içtenlik ve sevgiyle gerçekleştirildiğinde; özen, sabır ve tutkuyla çalışıldığında izleyicisinin dünyasında önemli bir yer edinir  tiyatro. Bütün bu çabalar ancak izleyicisinin varlığı ile anlam kazanır. Yöneticilerin bu çabaları övgüyle andığı, eğitimcilerin eğitimin vazgeçilmez bir parçası olarak algıladığı ve anne-babaların o salonlarda çocuklarıyla geçirecekleri zamanı ‘nitelikli birliktelik’ zamanı olarak düşündüklerinde biz tiyatrocular gerçekten çok mutlu olacağız. Siz gençler salonları doldurduğunuzda ise bu buluşmayı sağlayan herkese teşekkür edeceğiz.

Festival programı için http://www.tiyatrofestivali.org/assets/pdf/19-tiyatro-festivali.pdf tıklayabilirsiniz.

Mimesis Haber/Bülent Sezgin

Paylaş.

Yanıtla