Aşkın Dili Ekibinden Kobani Pankartı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

askindiliIŞİD kuşatması altındaki Kobani’ye bir destek de Tatvan’da çekilen, ‘Aşkın Dili Yok’ dizisi ekibinden geldi. Melis Güvenç’in haberine göre yapımcılığını Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı, başrollerini Deniz Çakır ile Yiğit Özşener’in paylaştığı dizide, Güneydoğu’daki iç süreç ve çözüm süreci konu ediliyor. ‘Aşkın Dili Yok’ ekibi, yaşanan son gelişmelerden sonra Kürtçe hem Türkçe hazırladıkları pankartla ‘Diren Kobane’ dedi. Öte yandan senaryosu Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı bir hikayeden uyarlanan ‘Kadim Dostum’ dizisinin Mardin’de gerçekleşen çekimleri Kobani gösterileri nedeniyle yapılamaz oldu.

Gece Çekimleri İptal

Başrollerinde Alp Erkin, Erol Aksoy, İlker Aksum’un yer aldığı dizinin gece çekimleri bölgede yaşanan olaylar sonucu oyuncuların ve çekim ekibinin güvenliği nedeniyle iptal edildi. Dış mekan olarak Mardin’in çeşitli yerlerini kullanan çekim ekibi olaylar sakinleşene kadar sadece gündüz sahnelerini çekme yönünde karar aldı.

Rol İçin Kürtçe Öğrendi

Deniz Çakır, başrolünü Yiğit Özşener’le paylaşacağı Mahsun Kırmızıgül’ün yeni projesi “Aşkın Dili Yok” dizisi için Bitlis’in Tatvan ilçesine gitmeye hazırlanıyor. Deniz Çakır, Kürt bir avukatı oynadığı dizi için Kürtçe dersler aldı. Çakır aynı zamanda bölgeyle ilgili kitaplar da okuyor.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.