Bahman Ghobadi’den Davutoğlu’na Kobane mektubu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1384145_738613392888858_1831284988149000465_nKürt yönetmen Bahman Ghobadi, Irak Şam İslam Devleti’in (IŞİD) Kobane saldırılarına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup gönderdi. Ghobadi mektubunda “Yarın çok geç olabilir, Kobane için, sizin için, ve dünya için ” dedi.

Bahman Ghobadi’nin mektubu şöyle:

“Sayın Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı,

Ülkenizin bir kaç adım ötesinde son on senenin en kötü havadisleri yaşanıyor, aynı zamanda siz başbakan görevi ile üstlendiniz. Hiç şüphesiz ki sizin siyasi geleceğiniz bu trajedi ile bağlanmış durumda.

Elbette, bu trajedi Türkiye’nin – ve sizin – siyasi kaderini etkileyecektir, bunun üzerine zaten siz bir kaç gün önce Türkiye devletinin Kobane’nin IŞİD’in eline düşmesine izin vermeyeceğini söylediniz.

Evet, bu Kobane ve Kobane’nin ezilen Kürtleri hakkında, ve size bu mektubu yazar iken, yüzlerce Kürt erkek ve kadın onurlarını kendi ellerine alarak Kobane’yi metre metre savunuyorlar.

Sayın Davutoğlu,

Bu sırada, insafsız hareketleri ile IŞİD zülum ederek Kobane’yi bir yığın toprağa dönüştürüyor, insanların canına kıyıyor. Bu insanların topraklarına savunmak için askeri silaha ihtiyacı var. Sizin askleriniz şehrin bir kaç adım ötesinde, silahlanmış ama sadece izliyorlar. Unutmayın ki IŞİD’in Kobane’yi almasının sonuçları düşündüğünüzden daha ağır olacaktır. Ve elbette, etkileri bütün bölgeyi ve Türkiye’yi kapsayacak. Askeri güçleriniz ne için bekliyorlar? Kobane’nin bütün erkeklerinin katletilmesini, kadınlarının köle olarak alınmasını mı? En sonunda bir kaç kere ateş ederek elimizden geleni yaptık mı diyecekler?

Sizin siyasi geleceğiniz bu anda şekilleniyor ve bunu düşünerek yorumlanacakdır. Unutmayın ki Kobane’nin Kürtlerine yardım etmeyi ertelemeniz çok kötü ve dönülmez sonuçlara yol açar. Bu durumda, sadece dünyaya karşı değil ama Türkiye’nin Kürtlerine ve insanlığı seven, kürtlerle sınır kavramlarını düşünmeden dost olan Türk insanlarına sorumlusunuz. Ve bu insanlara cevap vermelisiniz. Eminim ki aynı soyların köklerini savunma ruhu sizde ve Türk insanlarında da vardır, ve bu yüzden inanıyorum ki bu iyilik için ve insani beraberliğinin değerini anlıyorsunuzdur. Unutmayın ki Kürtler coğrafi olarak birleşik değil ve birbirlerine uzak olabilirler ama, tek ruhları vardır ve o ruhun parçaları bir yerdedir. Kobane’nin Kürtleri insan, ve sizin komşunuz, onların gelecekleri sizin ve diğer insanların geleceklerinden ayrı değil. Kobane’ye yardım etmek insanlığa yardım etmektir, kendinize yardım etmektir. Çünkü, çok uzak olmayan gelecekte, Kürtlere ait olan bağımsız bir ülke bu isteklerin, acıların, ateş ve küllerin altından çıkacak. Ve o gün, kimlerin acı çektiğini, kimlerin yardım ettiğini, kimlerin yaralarını sardığını, kimlerin yardım etmediğini ve yalandan yardım eder gibi görünenleri unutmayacaklar.

Şimdi, hepimiz için harekete geçme zamanı, sözlerimizi tutma zamanı. Daha sonrası çok geç olabilir. Birazcık bile kalbinizde masum Kürtlerin acı çekmelerine şefkatınız varsa, en azından sınırınızı silahsız olsa bile kendi elleri ile savaşmak isteyen, dünyaya yine topraklarını savunacaklarını gösteren Kürtler için açın.

Sayın Davutoğlu,

Yarın çok geç olabilir, Kobane için, sizin için, ve dünya için.

Bahman Ghobadi”

IMC TV

Paylaş.

Yanıtla