Devlet Tiyatroları’nın Şikayetine Takipsizlik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mimesisDevlet Tiyatroları (DT) İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin de bulunduğu Yenimahalle’deki alana izinsiz girdikleri ve buradaki bazı mallara zarar verdikleri iddiasıyla bir kooperatif ile inşaat şirketi yetkililerinden oluşan 8 kişi hakkında yürütülen soruşturmada, “bahse konu arazinin mülkiyetinin kooperatife ait olduğu” gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DT’nin şikayeti üzerine yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. DT personeli 4 kişinin “müşteki”, bir kooperatif ile inşaat şirketinin 8 yetkilisinin “şüpheli” olduğu ve “hakkı olmayan yere tecavüz etmek” ve “mala zarar vermek” suçlarından yürütülen soruşturma sonucunda, “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi.

Kararda, DT’nin, şüpheliler hakkında, Macunköy’deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin içinde bulunduğu ağaçlık bölgeyi de kapsayan alana 7 Nisan 2014’te izinsiz girdikleri ve arazideki kameriye, tel örgü ve aydınlatmalar ile mutfak bölümüne zarar verdikleri gerekçesiyle şikayette bulunduğu aktarıldı.

Soruşturma sırasında toplanan delillere göre, bahse konu arazinin, üzerinde ağaçlar olduğu halde, Ocak 2008’de kooperatif tarafından Hazineden satın alındığı belirtilen kararda, DT’nin, bu parsel üzerinde hakkı bulunmadığı, bitişikte bulunan ve mülkiyeti Hazineye ait parselin kiracısı olduğu kaydedildi.

Tapu kayıtlarına göre, “arsanın mülkiyetinin kooperatife ait olduğu” bildirilen kararda, bu sebeple “hakkı olmayan yere tecavüz etmek” suçunun sübuta ermediği ifade edildi.

Kararda, “mala zarar verme” suçunun ise yasal unsurlarının oluşmadığı belirtilerek, buna ilişkin ihtilafın hukuki nitelikte olduğu ve hukuk mahkemelerinde ihtilaf konusunda dava açılabileceği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kooperatif ve şirket sorumluları hakkında, sonraki tarihlerde de benzer eylemlerde bulundukları gerekçesiyle bir soruşturma daha yürütüyor.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.