DT Birecik’i İstemiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

nejat-birecik[Selda Güneysu’nun Cumhuriyet’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.]

Son olarak İzmir DT Müdürü Metin Oyman, Erzurum DT Müdürü Levent Aras ile İstanbul DT Müdür Yardımcısı Selen Birkiye ve İstanbul DT Sanat Teknik Müdürü Ethem Özbora da görevinden istifa etti.

Devlete bağlı sanat kurumlarını yok etmeyi amaçlayan Türkiye Sanat Kurulu (TÜSAK) Yasa Tasarısı Taslağı’nı savunan tiyatro oyuncusu Nejat Birecik’in DT’ye genel müdür olarak atanmasının ardından kurumdan her gün yeni istifa haberleri geliyor.

En son İzmir DT Müdürü Metin Oyman, Erzurum DT Müdürü Levent Aras ile İstanbul DT Müdür Yardımcısı Selen Birkiye ve İstanbul DT Sanat Teknik Müdürü Ethem Özbora da görevinden istifa etti. Birecik, Kocaeli Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan yakın arkadaşı, TÜSAK’a karşı tavır izleyen, eski CHP Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın’ın eşi Nur Akalın’ı özel kalemi olarak atadı.

Geçen günlerde İstanbul DT Müdürü Şakir Gürzumar’ın istifası da kurumda “deprem” etkisi yaratmıştı. Kurumda son olarak da İstanbul DT Müdür Yardımcısı Selen Birkiye, İstanbul DT Sanat Teknik Müdürü Ethem Özbora, Erzurum DT Müdürü Levent Aras ile İzmir DT Müdürü Metin Oyman da genel müdürlüğe istifa dilekçelerini sundu. Son istifalarla birlikte DT’nin şu an 6 bölgesinde idari amir bulunmuyor. Bu durumun da kurumun bölge müdürlüklerindeki sanatsal işlerde birtakım aksamalara neden olduğu kaydediliyor.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.