Fransa’da Burkalı Kadın Operadan Çıkarıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft81_mf2503500Paris’te “La Traviata” adlı gösteriyi izlemek için eşiyle birlikte ön sıradan bilet alan bir Körfez ülkesi vatandaşı, burka giydiği gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

Paris’te “La Traviata” adlı gösteriyi izlemek için eşiyle birlikte ön sıradan bilet alan bir Körfez ülkesi vatandaşı, operayı sonuna kadar izleyemedi. Der Spiegel dergisinin haberine göre, ekim ayı başında meydana gelen olayda ön sırada burkalı izleyiciyi gören opera sanatçıları ara verildiğinde durumu opera yönetimine bildirdi.

Sanatçılar, burkalı kadın salonda kaldığı sürece gösteriye devam etmeyeceklerini belirterek kadının operayı terk etmesini istedi. Bunun üzerine opera yönetimi kadından ya burkasını açmasını ya da salondan çıkmasını istedi. Arap turistlerin tepki üzerine opera salonundan çıktıkları belirtildi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI GENELGE GÖNDERDİ

Fransa Kültür Bakanlığı’nın, yeni olayların önüne geçmek için, opera, tiyatro ve müze gibi kamuya açık yerlerde, burka yasağına uyulması konusunda genelge gönderdiği belirtiliyor. Fransa’da 2011 yılından bu tarafa burka yasağı uygulanıyor. Avrupa Adalet Divanı temmuz ayında verdiği kararla, burka yasağını haklı bulmuş ve yasağın insan hakları ve fikir özgürlüğüne aykırı yanının bulunmadığına hükmetmişti.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.