Medyada Sansür: “Rezillikte Sınır Yok”

Pinterest LinkedIn Tumblr +
sancarSon zamanlarda basında ifade özgürlüğüne dair yaşanan/yaşatılan sıkıntılar medya camiasının gündemini işgal ediyor. Geçtiğimiz akşam ise sansürün aleni bir örneği televizyonda yaşandı. Habertürk kanalında Balçiçek İlter’in sunduğu Akşam Raporu programına katılan Mithat Sancar’ın konuşması reklam arasıyla kesildi. Aradan sonra ise yayına Mithat Sancar olmaksızın devam edildi.
Birgün’ün haberine göre Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar,  AKP’nin Kobane politikası ve polisin yetkilerinin arttırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunurken, gerekçe sunulmadan yayından alındı. Reklam arasının ardından Mithat Sancar’ın programda yer almamasını Balçiçek İlter “teknik bir aksaklık” olarak açıkladı.
Mithat Sancar aynı akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamada ”Bu akşam HaberturkTV’de canlı yayındayken program birden kesildi. Gerekçe yok, açıklama yok. Özetle rezillikte ve saygısızlıkta sınır yok” dedi.
Sancar, yayından alınmadan mevcut yasaların polisin hiçbir sorun yaşamadan her türlü olaya müdahale edebilmesine olanak sağladığını, özellikle 2006 yılında çıkarılan ‘Polis Vazife ve Salahiyeti Kanunu’ndan sonra gerektiğinde silahını kullandığını, hatta bunun “yargısız infaz” olarak adlandırılacak olaylara neden olduğunu ifade etti. Gezi sırasında polisin pek çok genci doğrudan hedef alarak öldürdüğünü belirtti. Terörle Mücadele Yasası’nın da bu anlamda olumsuz sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Sancar, toplumda 13-14 yaşındaki çocukların ‘taş atan çocuklar’ olarak tanımlanarak cezaevlerine konulduğunu ve polisin yetkilerinin artırılmasının daha da olumsuz sonuçlara yol açacağını söylerken yayından alındı.
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.