Sanat Meclisinden Kobane Açıklaması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sanat_meclisi_kobaneSanat Meclisi tarafından yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz;

KOBANE DİRENİYOR! DİRENEN KÜRT HALKININ YANINDAYIZ!

Ortadoğu yine kan gölüne döndü.

Kader miydi bu? Değil elbette… Başta Amerikan emperyalizmi olmak üzere tüm emperyalist güçlerin gözü yüzyıllardır o topraklarda. Oradaki petrolde gözleri. Orada ekonomik ve politik nüfuz elde etmenin tüm yollarını deniyorlar. Kimi zaman tek tek kimi zaman da şer ittifakı kurarak. Bazen kendileri giriyorlar bu kadim topraklara, bazen de işbirlikçilerini salıyorlar masum halklar üstüne. Ülkeleri işgal ediyor, önlerine kim çıkarsa vurup katlediyorlar. Yağmalıyorlar vahşice, sömürüyorlar. İnsanların bir gram değeri yok onların gözünde. Varsa yoksa para, petrol, güç, iktidar… Ötesi yok. ABD’nin yetiştirmesi, adına IŞİD denilen gerici-faşist çeteler, önce Arap halklarını kadın, erkek, genç yaşlı demeden katlettiler.

Daha sonra Ezidi halkını hedef aldılar. Yeryüzünün gördüğü göreceği en vahşi, en barbar yöntemleri kullandılar halklara karşı. Eşi görülmedik bir kıyım yaşattılar. Zulümden kurtulabilen Ezidiler, şimdi bizim topraklarımıza sığınmış durumdalar…

İşte bu eli kanlı, gözü dönmüş çeteler, bugün Kobane’nin kapısına dayanmış durumda. Bu eli kanlı cellatların dinle, İslam’la en yakın bir alakası yoktur. Bunlar Amerika’nın koruyup kolladığı, besleyip büyüttüğü, silahlandırıp mazlum halkların üzerine saldırttığı kafa kesen katiller sürüsüdür.

Emperyalistler kendileri teşhir olmasın diye pis işlerini bu tür paralı katillere yaptırmaktadır.

Direnen Ortadoğu halkları yalnız değildir!

Kobane yalnız değildir, olmayacaktır!

Biz varız çünkü. Ezilen halkların dostları var. Biz de mazlum Kürt halkı ile, Arap halkı ile, Ezidilerlerle birlikteyiz…

Sanat Meclisi olarak notalarımızla, tuvallerimizle, kameralarımızla, kalemlerimizle direneceğiz.

Yüreklerimiz bugün Kobane ile atıyor, atacak.

Kobanenin işgal edilmesine izin vermeyeceğiz! Onların devasa güçleri varsa bizim de sanatımız var, halkın sanatı var! Halkın türkülerin yapanlar, yasalarını yapanlardan daima güçlüdür! Bu güçle direneceğiz zalimlere ve işbirlikçilerine karşı.

Diren Kobane! Diren Kobane’nin mazlum Kürt halkı! Sizinleyiz, yanınızda, yanıbaşınızdayız! Bizimle yaşıyorsunuz, sizinle yaşıyoruz! Direnişiniz direnişimiz, düşenleriniz bizim de şehidimizdir!

Kahrolsun Amerika ve İşbirlikçiler! Emperyalistler Yenilecek Direnen Kobane Kazanacak!

SANAT MECLİSİ

insanhaber

Paylaş.

Yanıtla