Van’da Tiyatro Perdesi Çadırda Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

vanda-tiyatro-perdesi-cadirda-aciliyorca49e1b526fcd1a9dd0bVan’da yaşanan depremde hasar gören tiyatro binasının bir türlü onarılmadığı için 3 yıldır çadırda tiyatro izleyicisi ile buluşan tiyatro sanatçıları, bu sezon da perdeyi çadırda açmaya hazırlanıyor.

Van Devlet Tiyatrosu ekibi, 2011 yılında yaşanan depremin ardından ağır hasar gören tiyatro binası onarılmadığı için 3 yıldır oyunlarını çadırda sahneliyor. Bu yıl da yeniden teknik eksikliklerin olduğu çadırda tiyatro severler karşısına çıkacak oyuncuların yeni sezon için hazırlıkları sürerken, Van Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Cem Düzova, 300 kişilik çadırda bir yangın çıkması durumunda seyircilerin can güvenliğinin olamayacağına dikkat çekiyor. Van’ın çetin geçen kışına dikkat çeken Düzova, çadırın sahnelenecek oyunlar için elverişli olmadığını ve izleyicilerin rahat bir ortamda sanatla buluşmasının sağlanamadığına vurgu yapıyor.

‘Çadırda sanata devam edilecek’

Depremin üzerinden geçen 3 yıllık süreye dikkat çeken Düzova, Van Devlet Tiyatrosu’nun onarımı için halen bir çalışma yürütmediğini, 3 yıldır oyunların çadırda sahnelenmesinin, halk arasında tiyatro binasının yıkılacağı söylentilerini doğurduğunu dile getirdi. Binanın onarımı için, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere yeterli bir duyarlılığın gösterilmediğini ifade eden Düzova, Van halkına ve tiyatro severlere, kamuoyu oluşturulması için çağrıda bulundu.

Düzova, 6 ile 9 Ekim günleri arasında Kobanê’ye yönelik saldırıların protesto edilmesinden dolayı, M. Nurullah Tuncer’in, yönettiği, “İntiharın Genel Provası” adlı oyunu 16 Ekim’e ertelemek durumunda kaldıklarını dile getirdi. Sezon programlarının henüz belli olmadığını belirten Düzova, Ekim ayı boyunca, “İntihar’ın Genel Provası” adlı oyunun sahneleneceğini söyledi.

Zamanın kıyısında duran insana dair…

16 Ekim’de sahnelenecek olan “İntiharın Genel Provası” adlı oyunun yönetmeni M. Nurullah Tuncer ise, sahnelenecek oyunda kadına yönelik şiddete dikkat çekildiğine işaret etti. “Zamanın kıyısında duran insana dair söylenmiş ne varsa hepsini içeriyor. Modernite karşısında çaresiz kalan ve intiharın eşiğine gelen bir kadın anlatılıyor” diyen Tuncer, tiyatro severleri oyunu izlemeye davet etti.

Güneydoğuekspres

Paylaş.

Yanıtla