5. Uluslararası Dans Filmleri Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

510Mimesis Haber / 5. Dans Kamera İstanbul Festivali 14 – 16 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılıyor. Şu ana kadar 6 kıtadan dans video ve film tekniklerine ait birçok farklı yaklaşım ile dünyanın her köşesinden örnekler İstanbul’da Avrupa ve Anadolu Yakası’nda 2 ana mekan çatısı altında izlenebilecek. Festival programındaki filmlerin birçoğu uluslararası seçkin ödüllere sahip olup, Türkiye’de sadece bu festival kapsamında sunulmaktadır. Dans Kamera İstanbul birçok uluslararası yabancı dans filmi festivalleri ile işbirliği yapmaktadır. Yurtdışından önemli yapıtları ülkemizde paylaşırken, Türkiye’deki sanatçıların işlerinin de işbirlikçi festivaller aracılığıyla dünyayla buluşmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Dans Kamera İstanbul Festivali’nin temel amacı; dans, koreografi, film, video, fotoğraf, görsel ve plastik sanatlar, müzik ve yaşama dair diğer tüm ilintili sanatsal ve bilimsel formların etkileşimini sağlayarak, profesyonel ve amatör dansçı koreograf film ve fotoğraf sanatçıları arasındaki tanışma ile paylaşım ortamını oluşturmaktır.

Festival Yönetmeni ve Küratörü Onur Topal; birbirinden farklı coğrafi kültür ve sanatsal teknikle yaratılan yapıtların özellikle birçok sanatçının ufkunu açacağına dans, film ve fotoğraf sanatı takipçilerinin hem ruhlarını besleyeceğine hem de görsel doyum yaşatacağına gönülden inanıyoruz diyor ve devam ediyor: Ülkemizde halen yeni ve gelişmekte olduğunu söyleyebileceğimiz alternatif bir alan, dans filmi, dans fotoğraflarının üretimi, teşviki, farkındalığı ve paylaşımına adanmış Dans Kamera İstanbul Festivali, bu sene dördüncü kez zengin arşivini yeniden sizlerle buluşturmaktan mutluluk duymaktadır.14 – 16 Kasım 2014 V. Dans Kamera İstanbul Festivali’nin birbirinden farklı coğrafi kültür ve sanatsal teknikle yaratılan yapıtların özellikle birçok sanatçının ufkunu açacağına dans, film ve fotoğraf sanatı takipçilerinin hem ruhlarını besleyeceğine hem de görsel doyum yaşatacağına gönülden inanıyoruz.

Program için tıklayınız:

http://www.dancecamera-istanbul.org/index.html

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.