Anılar Satıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

akunsinasiSanat camiası, Akün ve Şinasi Sahnesi’nin gizlice satılmasına büyük tepki gösterdi. İki sahnenin de Türk tiyatrosu için önemine vurgu yapan sanatçılar, oyuncu ve izleyici olarak tiyatroya dair anısı olan birçok insanın yolunun buradan geçtiğini belirterek, “Anılar satılıyor” dedi.

Ankara Hürriyet’e konuşan sanatçılar şunları söyledi:

Hakan Gerçek

SANATÇILAR TEDİRGİN

Toplumda öyle bir izlenim oluştu ki, hükümetin yaptığı şeylerden tiyatrolar her an kapatılabilecek korkusu var. Bu sanatçıları tedirgin ediyor. Akün ve Şinasi, çok özel salonlar. Buralardan çok tiyatro izleyicisi yetişti. Devletin bu salonları pamuklar içine alıp koruması lazım.

Tamer Levent

DEMOKRASİ ENDİŞESİ

Bir ülkede demokrasinin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için onun kültürünün oluşturulması gerekir. Eğitimle, sanat birbirinden ayrılmaz parçalardır. Bu tür uygulamalar demokrasi kültürünün yok edilmeye çalışıldığı endişesini fazlasıyla yaratıyor. Bu sahneler Emek İnşaat’ın ana binasından ayrılabilirdi. Üstelik ihale ortamının fazla duyulmadan bu satışın yapılması Türkiye’de insanların kendi kendini yönetmesine yönelik bir demokrasi kültürü kavramına hasar vermesidir.

Beyhan Saran

RANTLAR YETMEDİ Mİ

Maalesef hükümet sanata balta vuruyor. Yetmedi mi satılan yerler, alınan rantlar yetmedi mi? Sanata göz diktiler. Damarlarımızdaki kan sanatla atıyor. Bir ülkesinin yükselişi sanatla olur. Çok büyük acı. Yüreğimize balta vurdular. Bütün sanat merkezlerini yerle bir ediyorlar. Akün ve Şinasi bu ülkenin göz bebeği, herkesin çocuklarını götürdüğü, sanatla yükseldiği yerler. Bu yerlere balta vurmak, Türkiye’ye balta vurmaktır.

Emre Kınay

DAHA NEYİ SATACAKSINIZ

Bir İstanbullu olarak o sahnelerin benim için çok önemi var. Çok güzel anılarım var. İçim acıyor. Aileler o sahnelere çocuklarıyla giderdi. Çocukların da büyüyüp kendi çocuklarıyla gittiği sahneler Akün ve Şinasi. Böyle bir kültürel mirasın aktarıldığı, yaşandığı yerler. Çok mu zor benim hatıralarımın otel olmasını engellemek. Bu ülke vicdanını kaybetmiş durumda. Daha neyi satacaksınız. Üzüntümden ağlayacağım.

Akün ve Şinasi sahnelerinin satılması Twitter’da da yankı buldu. Bazı ünlüler, Twitter’dan şu yorumları yaptı:

Genco Erkal: Akün ve Şinasi sahneleri gizlice satılmış. Bu adamların kültür ve sanatla sinsi mücadelesi bitmeyecek. Sonuna kadar savaş. Böylesi görülmedi

Sumru Yavrucuk: “Yarın akşam Şinasi sahnesinde oynuyorum belki de son olarak. Gizli ihaleyle 23 milyona gitti Akün Sahnesi’yle birlikte.”

Ceyhun Yılmaz: Ankara’nın en önemli iki tiyatro sahnesi Akün ve Şinasi sahneleri, 10 gün önce gizli şekilde 23 milyon TL’ye satıldı.

Levent Üzümcü: ‘Akün ve Şinasi sahneleri halkın malıdır satılamaz!’ diyoruz. ‘Benim payımı satsın helal olsun’ diyor. Ne konuşayım, nasıl anlaşayım bununla?

Orhan Aydın: “Akün ve Şinasi’nin satılışına susmadık” diyen Ankaralı kardeşlerim, sizi yalnız bırakanların utancı size ait değil.

Akasya Asıltürkmen: Akün ve Şinasi sahneleri satılıyor, Emek yıkılıyor, AKM hayalet, taksim sahnesi zaten kapandı. AVM’ler ise pıtrak gibi çoğalıyor. Harcandın!

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.