Bilecik 9. Ulusal Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

AnaBanner1Mimesis Haber/ Bilecik 9. Ulusal Tiyatro Festivali, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen gala ile başladı.

Festival kapsamında sergilenecek oyunlar şöyle:

– 18 Kasım Salı günü; Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’ndan, ”Dünya’nın Sonu”

– 19 Kasım Çarşamba günü; Mustafa Cankılıç’ın yazdığı ve yönettiği, ”Bekçi Murto”

– 20 Kasım Perşembe günü; Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu’ndan; ”Haydi Hayırlısı”

– 21 Kasım Cuma günü; ”Deli Ayten” Bir Deli Aşk Hikayesi

– 22 Kasım Cumartesi günü; ”Müziksiz Evin Konukları”

– 23 Kasım Pazar günü; ”Tuzak”

– 26 Kasım Pazartesi günü; ”Bir Öyle Bir Böyle”

– 27 Kasım Salı Günü; Nihat Hatipoğlu’nun  yorumlarından faydalanılarak hazırlanan ve Ömer Çınar tarafından kaleme alınan Onur Yaprakçı tarafından yönetilen  ”Hz. Ömer adalet Mülkün Temelidir” adlı oyun

– 28 Kasım Çarşamba günü; Tiyatro Dünyası Oyuncuları tarafından sergilenecek ”Olacak Şey Değil ”

– 29 Kasım Perşembe günü; Sadri Alışık Tiyatro oyuncularından ”Kafkas Tebeşir Dairesi ”

– 30 Kasım Cuma Günü ise kapanış oyunu olan ”Annemin Şöförü ” adlı oyun sergilenecek.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gala gecesinde yaptığı konuşmada Bilecik’te 2004 yılında tiyatro serüvenine başladıklarında salonu dolduracak seyirci bulamadıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Gerçekten 2004 yılında şehrimizin birçok noktada eksiği varken, sıkıntıları varken ve bizler bir taraftan bu eksiklik ve sıkıntıları giderme noktasında uğraş verirken aynı zamanda şehrimize dinamizm ve enerji katacak ve şehir insanımızı geleceğe daha iyi hazırlayacak bir etkinliğe de imza atmaya çalıştık. Çünkü kurumsal yapılar böyle gerçekleşiyor. Arkadaşlarımızla kapsamlı bir istişare yaptık ve sanatların anası olan tiyatro üzerinde bir çalışmayı ortaya koymak için ilk adımımızı attık. Tiyatro insanların eğitiminde ve iletişiminde büyük bir rol oynuyor. Bu kararımızı verdiğimiz zamanlar, salonlarımız boş kaldı. Zaman geçti ve bu ulusal tiyatronun ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü ve beşincisi derken, baktık ki salonlarımız, insanlarımızla dolup taşıyor ve yer bulamıyoruz. Bugün 9.’sunu gerçekleştirdiğimiz tiyatro festivali için çok şükür yerimiz de var ve sanatçılarımız da var, tiyatro severlerimiz de var. Bu anlamda herşey yerine oturdu ve Bilecik 9. Ulusal Tiyatro Festivalimizi hepimizin elbirlik çalışma ve gayretleriyle en güzel şekilde gerçekleştiriyoruz.”

Didem Karanfil/ Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.