Doktoranı Dans Et Yarışması Sonuçları Açıklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

490807577_1280x720Mimesis Haber/ Bu yıl yedincisi düzenlenen ve bilim insanlarının kendi çalışmalarını dans ile, yani bilimsel jargondan olabilecek en uzak şekilde, anlatmalarını teşvik etmek üzere Science dergisi, AAAS yayıncılık ve Highwire Yayınları tarafından destekleniyor. Bu sene finale 12 bilim insanı ve sanatçı kaldı.

Uma Nagendra, Georgia Universitesi’nde bitki biyolojisi üzerine çalışırken, zamanının bir kısmını da bir sirk trapezinde geçiriyor. Bu senenin kazananı, çalışmasından hareketle hazırladığı bir trapez gösterisi ile Uma Nagendra.

Biyoloji: Hortumlar, Uma Nagendra, Georgia Üniversitesi, ABD

Nagendra New Orleanslı, ve 2005 yılındaki Katrina kasırgasını yaşamış. Kasırga sonrası hayat normale dönerken kafasına şu soru takılmış: Doğa büyük felaketlerden sonra nasıl toparlanıyor? Doktora çalışması bu konu üzerine şekillenmiş ve daha sık rastlanan hortumlar üzerine çalışmaya başlamış.

Biyoloji ve genel kategoride kazanan Nagendra’nın ödülü 1000 $ ve Stanford Üniversitesine bir seyahat.

Fizik dalındaki kazanan ışık ile nükleer füzyonun başlatılması ile ilgili MIT’deki birperformans kaydı Hans Rinderknecht. Mayonez gibi emülsiyonları konu edinen çalışma, İspanya Bask Üniversitesi’nden Saioa Alvarez ve ekibi kimya dalında ödül aldı. Yine İspanya Madrid Complutense Üniversitesi’nden David Manzano Cosano teknoloji tarihi ve kolonyalizm üzerine çalışması ile sosyal bilimler dalında diğer dallarda olduğu gibi 500$ ödül aldı. Ayrıca online olarak yapılan seyirci oylamasının kazananı Illinois Uinversitesi’nden Venanzio Cichella.

Kimya: Mayonez, Saioa Alvarez, Bask Üniversitesi, İspanya

Fizik: Nükleer füzyon, Hans Rinderknecht, MIT, ABD

Sosyal Bilimler: Kolonyalizm, David Manzano Cosano, Madrid Complutense Üniversitesi, İspanya

Seyirci ödülü: Robotlar, Venanzio Cichella, Illinouis Üniversitesi, Urbana-Champaign, ABD

Kaynak: John Bohannon / Sciencemag

Gökhan Gökçen / Mimesis

Paylaş.

Yanıtla